Menü Bezárás

“Az egészség a fejben dől el, nem a gyógyszertárban!” – 15 idézet egy orosz pszichológustól

Alexander Sviyash egy közismert orosz pszichológus, író, számos könyv alkotója, életmódvezetési tanácsadó. Szerinte az életben a legjárhatóbb út a mi fejünkben van, a megoldást ne máshol keressük, ne mástól várjunk tanácsot, hiszen, amilyen a gondolkodásunk, olyan lesz az életünk.

Íme, néhány idézet, amely segítségünkre lehet egész életünk során.

1. Ki mondta, hogy mindenáron családja kell legyen az embernek? Ez egy mítosz. Egy boldog agglegény sokkal jobban néz ki, mint egy boldogtalan család, ahol mindkét fél szenved a megnemértettségtől.

2. Érezd úgy magad ma, mint, akivel holnap szívesen töltenéd az időd.

3. Ha heves érzelmeket táplálsz valaki iránt, ne alázkodj meg előtte!

4. Az ember magas kerítéseket húz maga körül azzal, hogy azt gondolja “nem szabad”, “nem tudom”, “nem vagyok képes rá”. Néha kinéz a kerítésen túl, és csak irigykedik azokra, akik másképp élnek.

5. A lelkünk meghatározza a létünket. Az egészség a fejünkben dől el, nem a gyógyszertárban!

6. Ha mindenképp meg akarsz érteni mindent, ami körülötted történik, egy szép napon biztosan a pszichiátrián fogsz ébredni.

7. Először elképzeljük azt, hogy hogyan viselkedjenek velünk az emberek, majd ha nem így történik minden, akkor haragosak leszünk és csalódottak. Ez így rendjén is van, hiszen a zárt osztályon ennél bizarrabb dolgok is történnek.

8. Mindenkinek vannak hibái, és mi szenvedünk ezektől. Végülis ez is egy hozzáállás.

9. A gondolataink a legnagyobb alkotó erők a világunkban. Sem a pénz, sem az emberi kéz nem képes olyan mértékű alkotásra, mint a gondolat.

10. Hagyd a párod a leghosszabb pórázon sétálni, hiszen ez a legtartósabb.

11. Az ideális férfi az a valaki, aki ismerte a feleséged azelőtt, mielőtt összeházasodott volna veled.

12. A szervezetünk egy tartály a lelki hulladékaink számára. Kezdetben megpróbálunk harcolni ellenük, majd feladjuk. A betegség egyfajta lázadás az ellen, hogy szemetest csináltunk a testünkből.

13. Teljességgel lehetetlen megfelelni mindenkinek. Legalábbis ebben az életben.

14. Általában hamar megfeledkezünk a sikerekről, a hibák, azok viszont örökre bevésődnek az emlékezetünkbe. Ez egy igen rossz szokás. Emlékezzünk mindig az elért eredményeinkre, ezek segítenek tovább jutni az életben.

15. Az élet soha nem lehet vagy korrekt vagy tisztességtelen, minden okkal és céllal történik.