Menü Bezárás

Az élet, amelyről a legtöbben csak álmodnak: így él Dubai hercege!

Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai 37 éves trónörökös hercege, mesébe illő életet él – vadászik, bejárja az egész világot, sportol, rendkívüli luxusautói vannak és egy palotában él.

Az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnökének és egyben Dubai uralkodójának fiaként ő a világ egyik leggazdagabb nemese.

Dubaiban magániskolában tanult, majd a Sandhurst Katonai Akadémián folytatta tanulmányait, amely az Egyesült Királyság egyik legelitebb intézménye. Ezután a Londoni Gazdasági Főiskolán és a Dubai Közigazgatási Főiskolán szerzett diplomát.

Akárcsak az apja, Hamdan herceg is verseket ír. Közismert költő, több száz verset publikált Fazza írói álnéven, amely sebességet és egyben győzelmet is jelent.

Nagyon szereti az állatokat is, különösen a lovakat, van egy ménese, amelyről saját maga gondoskodik. Kiváló lovas, nemzetközi versenyeken is részt vesz, Ázsiában sikerült aranyérmet is nyernie teljesítményével.

A lovak mellett Hamdan a tevéket is nagy becsben tartja, saját maga is nevel tevéket, és a fenntartásukra egész vagyont költ.

A herceg a Dubai Városi Tanács képviselője, a Dubai Sportbizottság elnöke és a fiatalok üzleti vállalkozásainak támogatását elősegítő Liga tagja.

A herceg ugyanakkor ismerten emberbarát és számos jótékonysági tevékenységben vesz részt. Egy autistákkal foglalkozó központ tiszteletbeli védnöke és pénzt adományoz a nagy kórházak felszerelésére.

A mindennapi életben szeret úgy öltözni, akár a hétköznapi emberek, helyi fesztiválokra jár és részt vesz az évente megrendezett maratonon, rendkívül aktív.

Másik szenvedélye a fényképezés, még egy új fotós versenyt is létrehozott: a Hamdan International Photography Award fődíja 400 000 dollár.

Azt mondhatnánk, hogy ő a modern Aladdin, aki valóban jó embernek tűnik, és akit státusztól függetlenül érdekel mások jóléte.