Menü Bezárás

Az intelligens emberek kevésbé szocializálódnak és könnyebben feladják a barátságokat!

Egy, a „British Journal of Psychology” folyóiratban közzétett tanulmány kimutatta, hogy a szocializáció iránti alacsony érdeklődés, inkább a nagy intelligenciával rendelkező emberekre jellemző.

Ha intelligens ember vagy, az azt jelenti, hogy a következő tulajdonságok jellemezhetnek téged: kevésbé szocializálódsz, mint mások, és szorongással telve tűnődsz azon, hogy ez az állapot normális, egészséges és elfogadható-e?

A pszichológusok megállapították, hogy kapcsolat van a gyakori társadalmi interakció és az életünket betöltő elégedettség között.

A tanulmány elkészítése során, 18–28 év közötti felnőtteket vontak be, és megállapították, hogy a sűrűn lakott területeken élő emberek alacsony boldogság szinttel rendelkeznek, és ez a gyakori szocializáció esetében is igaz. A tanulmány rámutat arra a tényre, miszerint az okosabb emberek könnyebben alkalmazkodnak a modern élet kihívásaihoz, és hajlandóak elhagyni a nagy baráti társaságokat, a saját céljaikra való összpontosítás érdekében.

Az intelligens emberek inkább kevésbé szocializálódnak, mert nincs szükségük a törzsi hovatartozás érzésének átélésére, és képesek megtalálni egyedül is az életük értelmét.

Valójában ők azok, akik, ha választaniuk kell egy csoporthoz való tartozás és a saját útjuk követése között, hajlamosak inkább a saját erejükben bízni – írja a bustle.com. Ezért a kisebb városokban élő emberek kevésbé boldogak, mint más társaik. Ez számos tényezővel összefügghet, beleértve a kisebb baráti köröket, az intimebb kapcsolatokat és a másokra gyakorolt benyomásokat.

Ezen kívül, egy kisebb városban a hangsúly arra tevődik, hogy kik is vagyunk, és hogyan alakítjuk kapcsolatainkat másokkal, az élet valódi értékeinek a rovására. Az intelligens emberek pedig igyekeznek ezt nagymértékben elkerülni a saját maguk érdekében.