Menü Bezárás

Az „ölelésterápia” kimutatta, hogy naponta legalább nyolc ölelésre van szükségünk!

Az ölelésterápia minden bizonnyal erős, pozitív hatásokkal rendelkezik.

A kutatások kimutatták, hogy az ölelés és a nevetés rendkívül jó hatással van a betegségek leküzdésére, a magány, a stressz és a fáradság elfeledésére. Ezen kívül, az ölelés köztudottan a szívműködésre is pozitív hatást gyakorol.

De melyek is azok az érvek, melyek a napi nyolc ölelés mellett szólnak?

1. Az ölelés során bizalom alakul ki, és a biztonság érzése tölt el bennünket. Ez hozzájárul egy őszinte és nyílt kommunikáció kialakulásához.

2. Az ölelés bizonyítottan növeli az szervezet oxitocin szintjét, így csökkentve az elszigeteltség, az egyedüllét és a harag érzését.

3. Egy hosszas ölelés eredményeként, növekszik a szerotonin szint, ami hozzájárul ahhoz, hogy boldogság érzetünk növekedjen, és általános közérzetünk javuljon.

4. Az ölelés erősíti az immunrendszert, aktiválja a napfonat csakrát, mely ezáltal hozzájárul a pajzsmirigy megfelelő működéséhez.

5. Bármilyen furcsa is, de az ölelés által növekszik önbecsülésünk is. A születés pillanatát követően, minden szülői ölelés azt erősíti bennünk, hogy különlegesek és szerethetőek vagyunk. Ezek a gyerekkori ölelések beleégnek a sejtjeinkbe, és egész életünkön elkísérnek. Az ölelés ugyanakkor összeköthető azzal a képességünkkel, hogy mennyire tudunk mi magunk szeretni valakit.

6. Az ölelés során izmaink képesek ellazulni, elűzve a szervezetből a feszültséget, és csökkentve a fájdalomérzetet.

7. Ez a „csodaszer” képes előidézni az idegrendszer kiegyensúlyozott működését is, mely hosszú távon pozitív hatást gyakorol úgy a szervezetre, mint az egész személyiségünkre.

8. Egy ölelés felér egy meditációval, vagy adott esetben egy kiadós nevetéssel. Megtanít bennünket, hogyan kell megélni az adott pillanatot, és életenergiával lát el bennünket.

9. Ölelés során két ember energia minősége találkozik és kölcsönösen hat egymásra.

10. Megtanít bennünket kapni és ugyanakkor adni is.

11. Kölcsönös bizalmat épít, elülteti bennünk az őszinteség magjait, növeli biztonságérzetünket, nyitottá és becsületessé téve bennünket.