Menü Bezárás

Az örökbefogadott nő megpróbálta felkutatni a nővérét – nem sokkal később megtudta, a szomszédban lakik

A 31 éves Hillary Harris mindig is gyanította, hogy örökbe fogadták. A lelke mélyén mindig arra vágyott, hogy megismerje a biológiai hozzátartozóit. „Mindig is meg akartam találni őket.” – mondta a nő a CBS Newsnak. „A gondolat mindig ott volt valahol az agyam mélyén, és tudtam, hogy amikor végre készen állok, keresni fogom őket.”

Hillary Harris, aki feleség és egygyermekes édesanya, 2005-ben költözött a wisconsini Eau Claire-be. Körülbelül ez idő tájt kapott egy csomagot a katolikus jótékonysági szervezettől, amiben az örökbefogadásával kapcsolatos adatok voltak, amiket kért.

A papírokból megtudta a biológiai szülei nevét

„A csomagból azt is megtudtam, hogy édesapám, Wayne, 2010-ben meghalt” – mondta a nő az ABC Newsnak. „A csomagba tették a nekrológját is. A gyászjelentéséből megtudtam, hogy a féltestvérem, Dawn [Johnson] a wisconsini Greenwoodból származott, és a 80-as években a Loyal Corn Festival bálkirálynője volt.”

Hillary három féltestvérét is megtalálta a Facebookon. De Dawnt nem sikerült megtalálnia. Hillary a People magazinnak adott interjúban így fogalmazott: „Kezdtem azt hinni, hogy soha nem fogom megtalálni.”

Hillary mindent megtett, hogy megtalálja testvérét

Hillary egy nap megfigyelte, hogy új család költözik a szomszédjukba

De amikor kiment bemutatkozni, a beszélgetéstől leesett az álla. „Megtudtam, hogy a nő keresztneve Dawn, az élettársa neve pedig Kurt Casperson, és azt is megtudtam, hogy Dawn Greenwoodból származik – onnan, ahol az a Dawn Johnson is élt, akiről az apám gyászjelentésében olvastam.”

„Mondtam a férjemnek, hogy az új szomszédunk neve Dawn, és mi van, ha ő a nővérem? Ezen mindketten nevettünk, és azt mondtuk, ez kizárt.”

Hillary azonban nem feledkezett meg a furcsa egybeesésről, sőt, a továbbiakban is foglalkoztatta a dolog. Két hónappal később aztán újabb információt kapott.

Hillary épp kinézett az ablakon, és azt látta, hogy a szomszédba leszállítottak egy adag zsindelycserepet, a ponyván pedig a „Johnson” név állt.

A nő magánkívül volt az örömtől

Örömében fel-alá szaladgált a házban, miközben felhívta a férjét telefonon, hogy elújságolja neki a nagy hírt. „A neve Dawn Johnson! Ő kell, hogy legyen!” – mondta a férjének, Lance-nek, és egyetértettek abban, hogy át kell menniük beszélgetni a szomszédban lakó házaspárhoz.

De amikor valóban megpróbáltak elbeszélgetni a szomszéd nővel, Hillary mégsem mert a családja felől érdeklődni. „Annyira ideges voltam, és féltem attól, hogy elutasít” – mondta.

„Biztosan azt gondolta, hogy nagyon furcsa vagyok, ahogy bámultam rá, hogy megállapítsam, hasonlít-e rám.” Hillary aznap este végül írt egy üzenetet a szomszédjának, és megkérdezte, ő volt-e a bálkirálynő az 1983-as Loyal Corn Fesztiválon. Amikor Dawn válaszként azt kérdezte, miért kíváncsi erre, végül úgy döntött, itt az ideje, hogy előálljon az igazi kérdéssel, és megkérdezte a nőt, ki a szülőapja.

Dawn meglepődött, amikor kiderült, van egy testvére.Hillary nem akart hinni a szemének, amikor Dawn Wayne Clouse nevét adta meg válaszként.

„Kiabálni kezdtem, és teljesen felpörögtem, aztán azonnal felhívtam őt telefonon. Aznap este órákon át telefonáltunk, sírtunk és beszélgettünk. Egyikünk sem tudta elhinni, hogy ez tényleg megtörtént.”

Az 50 éves Dawn elmondta, hogy 18 éves korában ismerte meg a biológiai apját. „Eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem, van-e más gyereke is” – magyarázta a nő, akinek fogalma sem volt a féltestvéréről. „Ugyanúgy meglepődtem, mint Hillary, amikor kiderült, hogy nővérek vagyunk.”

Hillary és Dawn most elválaszthatatlanok

„Szeretem, hogy olyan kedves és gondoskodó. Szeretem, hogy szeret engem. Szeretem, hogy a nővérem, és tanácsokat ad nekem. Mindent szeretek benne” – mondta Hillary a nővéréről.

Bár a nővérek több mint egy évig titokban tartották történetüket, végül mégis úgy döntöttek, megosztják azt, abban a reményben, hogy másokat is inspirálhatnak, akik megpróbálják felkutatni a hozzátartozóikat.

„A mi történetünk a bizonyíték arra, hogy nem szabad feladni” – mondják a nővérek.