Menü Bezárás

Az őrölt szegfűszeg és lenmag kiváló gyógyhatással rendelkezik!

Az őrölt szegfűszeg és a lenmag kombinációja két egészségügyi probléma esetében is csodálatos terápiás hatással rendelkezik.

A lenmag jelentős mennyiségű rostot tartalmaz, és méregteleníti a vastagbelet. Számottevő mennyiségben tartalmaz A, E, B vitaminokat, K-vitamint, valamint ásványi anyagokat, mint amilyen a magnézium, kalcium, nátrium, és a kálium. Fehérjetartalma is igen jelentős.

A szegfűszeg antioxidánsokban gazdag és kiváló forrása a mangánnak, az omega-3 zsírsavaknak, a K-vitaminnak, a C-vitaminnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a rostnak.

E két anyag együttes használata segít a vastagbél méregtelenítésében, a bélparaziták kitisztításában és elősegíti a lerakódott zsírok elégetését a szervezet által.

Elkészítése: Egy elektromos darálón őröljünk porrá 100 gramm lenmagot és 10 db. szegfűszeget, majd keverjük jól össze.

Használata: Az így kapott keverékből naponta használjunk két kanállal. Ezt beletehetjük egy pohár vízbe, és fogyasszuk három egymást követő nap, majd tartsunk három nap szünetet.

Ezt a kúrát alkalmazzuk legalább 1 hónapon keresztül.

A lenmagot, magas rosttartalmánál fogva, beiktathatjuk a fogyókúrába is, sőt használata jó hatással van a cellulitis kezelésére is.