Menü Bezárás

Az új kutatás kimutatja: a gyerekek akik nagyszüleikkel nőnek fel sokkal boldogabbak

Egy 1600, 11-16 éves korú, Angliában és Walesben lakó gyereket magába foglaló kutatás kimutatja, hogy azok a gyerekek, akik sok időt töltenek nagyszüleikkel, boldogabbak.

A  kutatást vezető a következő magyarázatot adja erre.

Az évek során az unoka és a nagyszülő közötti szoros kapcsolat alakul ki normális esetben. Amikor a családban valamilyen negatív hatás éri őket, például elválnak a szülők vagy rendszeresen későn járnak haza,  a gyerekek azt sokkal jobban fel tudják dolgozni.

Az Institute for Fiscal Studies és a Nuffield Foundation által készített kutatások szintén megerősítik ezt a megállapítást. A kutatás rámutat arra, milyen előnyös az egy gyermek számára, ha életének első éveiben gyakran vannak jelen a nagyszülők. Ez kiváló hatással van érzelmi világára, érzelmi biztonságot ad a nagypapa és nagymama jelenléte. A gyermek másképp dolgoz fel minden élményt, a nagypapa másképp játszik vele a nagyi pedig szüleitől különböző módon foglalkozik vele.

A nagyszülők nagyon fontosak. Kérjük oszd meg ezt a cikket barátaiddal és családoddal a Facebook-on ha Te is hálás vagy nekik!