Menü Bezárás

Az ujjaid olyanok akár egy nyitott könyv – mindent elárulnak a téged alkotó és körül övező energiákról!

Az Univerzumunkat alkotó összes dolgot a női és a férfi energiák együttese alkotja. Ez a két energia az, ami nap mint nap éltet bennünket. Annak ellenére, hogy szöges ellentétei egymásnak, kettősségük szinte mindent képes harmóniába hozni.

Gondoljunk csak a nappalra és az éjszakára, a fényre és a sötétségre, az összehúzódásra és a kinyúlásra, a melegre és a hidegre, vagy akár az érzelmeinkre is, hiszen naponta több tucat érzelmet tapasztalunk, melyeket mindig a yin és a yang próbál egyensúlyban tartani.

Ezért is olyan érdekes, ha elemezni kezdjük a saját személyiségünk felépítését, ugyanis akár az is megtörténhet, hogy mentális szempontból maszkulin energiák vezérelnek, de lelkileg női energiák mozgatnak.

Az emberi lét ezen kettőssége számtalan csodálatos dolog forrása lehet, ezért nézzük is, mik is a különbségek a két pólus között és mindezek hogyan hathatnak ránk, emberekre.

A maszkulin energia olyan akár egy egyenes vonal: határozott, biztonságérzetet ad és előre halad. A női energia leginkább a körhöz hasonlítható, befele figyel, tapasztal és fejlődve virágzik.

Az energiák kettőssége szinte az életünk összes területére nagy hatással van: befolyásolja a biológiai mivoltunkat, a szociális viselkedésünket, a kulturális és pszichológiai érzékelésünket. Viszont, ami érdekesség, hogy általánosságban véve, az ember bal oldala sokkal inkább femininebb, míg a jobb oldal inkább a maszkulin energiák területe. De ezt nem lehet így lesarkítani, ugyanis, csakúgy, mint ahogyan a jobb szemgolyónk a bal agyféltekénkkel áll kapcsolatban és fordítva, az energetikai kettősségek is szerves részeit képzik egymásnak.

Habár tudományosan bizonyított, hogy az agy bal területe inkább a logikus gondolkodásért felelős, és a jobb félteke inkább az érzelmi központ, ezek együttese nélkül aligha volnánk képesek boldogulni a mindennapokban.

Ezen energiák különösen jól kivehetőek az ujjaink területein, hiszen minden egyes ujjunk egy-egy vonását képviseli az energiák kettősségének.

A kisujj

A bal kézen lévő kisujj a spiritualitás jelképe, a bennünk folyó spirituális energia jelképe, míg a jobb kéz kisujja a hatalom és az erő jelképe. Azt a fajta személyes befolyást képviseli, amelyet naponta használsz a szociális kapcsolataid során.

Viszont ami a lényegek lényege: egyiket sem tudod jól hasznosítani a másik nélkül. Spirituális háttér nélkül lehetsz akármilyen karizmatikus, nem fogod elérni azt, amit szeretnél. A gazdag spirituális tudásodat sem tudod kamatoztatni, ha nincs kellő érzéked az emberekhez.

A gyűrűsujj

A bal kéz gyűrűsujja az inspiráció jelképe, a benned szunnyadó ötletek szikrája. A jobb kéz gyűrűsujja a kreativitás szimbóluma. Ahhoz, hogy valóban alkotni tudj, mindkettőre egyformán szükséged van, ugyanis lapulhat benned bármennyi kreativitás, ha nincs az a plusz, ami ezt kihozza belőled. Inspiráció nélkül már csak küszködés az alkotói munka.

A középső ujj

A bal kéz középső ujja a koncentrációt képviseli, míg a jobb kézé a figyelmet. Csakúgy, mint a yin és a yang, a figyelem és koncentráció is csak együttes erővel vihet előrébb a céljaid fele. Figyelem nélkül nem fejlődhetsz, és koncentráció hiányában egyetlen tervedet sem tudod végig vinni.

A mutatóujj

A baj mutatóujjat a magabiztossággal hozzák összefüggésbe, a saját magadba vetett bizalmadat és magabiztosságot jelképezi. A jobb mutatóujj a vezérenergiák leképződése. Láttál már valaha olyan kitűnő vezetőt, akinek valamelyik tulajdonsága hiányzott volna a kettő közül? Na ugye, hogy nem? Ha képes vagy rávenni másokat, hogy közös erőbedobással hajtsatok egy cél felé, akkor minden bizonnyal ezen energiák kettőssége az, ami ezt lehetővé tette.

A hüvelykujj

A bal kéz hüvelykujja a motiváltság jelképe, azt a képességet szimbolizálja, hogy képes vagy önmagad korlátain belül is megtalálni azt, ami motiválhat a mindennapok során. A bal kéz hüvelykujja az akarat leképződése, amely pedig nem más, mint a motiváltság egy magasabb foka, amely már a tettek szintjén valósul meg. Ahhoz, hogy kimerültség nélkül hajthass a céljaid felé mindkettőre egyformán szükséged van. Motiváció nélkül nem születik tenni akarás, és akaraterő nélkül a motiváció mit sem ér.

Tehát, annak ellenére, hogy az életünket a női és a maszkulin energiák kettőssége irányítja, a mindennapok nem ennyire fekete-fehérek, mert ahogy láthattuk, ezen kettősségek sokaságából megannyi különleges és páratlan dolog születhet.