Menü Bezárás

Az unoka nagymamája menyasszonyi ruháját viselte, ami 60 évig a pincében hevert

Egy massachusettsi nő a nagymamája 1961-es menyasszonyi ruháját viselte az esküvőjén, és a ruha tökéletesen illett rá.

Az unoka nagymamája menyasszonyi ruháját viselte, ami 60 évig a pincében hevert

A Massachusetts államból származó menyasszony igazán különleges darabot talált, ami egyszerre volt „valami régi” és „valami kölcsönkapott.” Allie Livingwater szeptember 25-én ment hozzá szerelméhez, Timothyhoz. A 23 éves nő fantasztikusan festett a gyönyörű, hófehér csipkeruhában, amelyet először a nagymamája viselt még 1961-ben. A 88 éves Anne Cooke el sem akarta hinni, hogy az unokája az ő régi ruháját választotta.

„Egy régi táskában tárolta, mert úgy gondolta, nincs benne semmi különleges. De nekem különleges volt” – mesélte a menyasszony.

Bár a ruha 60 évig állt a pincében, csak egy gyors tisztításra volt szükség, és máris olyan volt, mint újkorában. Ami pedig még ennél is elképesztőbb, hogy amikor Livingwater felpróbálta, tökéletesen illett rá.

„A nagymamám nem akarta elhinni, hogy ugyanazok a méreteink. Határozottan úgy gondolom, hogy ez a ruha még közelebb hozott bennünket egymáshoz” – mesélte a boldog menyasszony.

Az esküvők már önmagukban is megható, érzelmes pillanatokat tartogatnak, de ennek a családnak különösen nagy élményben lehetett része. Livingwater soha nem találkozott a nagyapjával, mivel a férfi, aki 38 éven át volt Anne Cooke férje, még unokája születése előtt elhunyt. De a fiatal menyasszony tudta, hogy a nagyszüleinek „sikeres, hosszú és boldog házassága volt.”

„Szóval úgy éreztem, mintha ez a ruha valahogy előkészítette volna az utat az én házasságom felé” – mondta Livingwater. A 88 éves nő nem tudta elrejteni az érzéseit, amikor meglátta unokáját a régi ruhájában.

„Könnyekben tört ki, amikor először megpillantott engem a nagy napon. Ez egy hihetetlen pillanat volt, amelyet örökké kincsként fogok őrizni” – mesélte Allie. Mindenkit meghatott a különleges pillanat, a menyasszony édesapját, az 57 éves George Cooke-ot is beleértve, aki szintén sírva fakadt a meghatottságtól. „Apám odáig volt a boldogságtól, mert az édesanyja ezt a ruhát viselte, amikor hozzáment az édesapjához” – mondta a menyasszony. A ruha határozottan még különlegesebbé tette az alkalmat. „Mindenki elhalmozott bókokkal, és azt gondolták, hogy ez igazán kedves gesztus volt.”

A Daily Mail szerint Livingwater úgy nőtt fel, hogy csak a nagymamáját ismerte, miután Anne Cooke férje 38 év házasság után elhunyt, és bár a nagymama később újból férjhez ment, a ruha, amit az első esküvőjén viselt, még mindig felidézi a régi emlékeket.

„Ez a ruha nyilvánvalóan fontos a számomra, mert a nagymamám ebben ment hozzá a nagyapámhoz” – mondta a nő. A menyasszony ezzel a gesztussal ugyanakkor körülbelül 2 ezer dollárt is megspórolt, mivel nem kellett menyasszonyi ruhára költenie. A ruha alig igényelt átalakítást – csak a krinolint kellett megigazítani, és új fátyolra volt szükség. A fiatal nő már akkor tudta, hogy ez a ruha igazán különleges, amikor először megpillantotta azt, még 2016-ban.

„Első pillantásra beleszerettem ebbe a ruhába. Szóval nem kellett különösebben elgondolkodom azon, hogy ezt viseljem. Ha saját ruhát vásároltam volna, az körülbelül 2 ezer dollárba került volna, szóval nagyszerű, hogy spórolhattam egy kis pénzt, miközben különleges emlékeket gyűjtöttem.” Sokan az interneten is megosztották a véleményüket a ruháról, és különleges, érzelmes gesztusnak tartották a menyasszony ötletét. Egy Twitter-felhasználó például azt írta: „Gyönyörű ruha, gyönyörű menyasszonyok.”