Menü Bezárás

Büszkén jelentette ki a férfi, hogy nem segít a feleségének főzni, mosni, takarítani, vagy vigyázni 4 gyerekükre

Egy texasi férfi nemrég a közösségi médiában magyarázta el, miért nem segít a feleségének a házimunkában és a gyereknevelésben. A UPS futárként dolgozó J.R. Minton szeptember 28-án osztott meg egy videót a TikTokon, ami első ránézésre felháborítónak tűnt, de meglepő fordulatot tartogatott.

Minton meglepő kijelentéssel kezdte a videót, és elmondta, hogy nem segít a feleségének főzni, takarítani, mosni, a gyerekeikre vigyázni vagy hasonló feladatokat elvégezni. Ezen a ponton a legtöbben elképzelték, hogy folytatódik majd a férfi videója, de mint kiderült, tévedtek.

A 32 éves férfi ezután elmagyarázta, mire gondolt, mondván, hogy azt teszi, amit férjként és apaként tennie kell: „Nem segíthetek a feleségemnek ezekben a dolgokban, mert ezek az én kötelességeim is” – mondta.

Minton ezzel egyértelműen elutasította a patriarchális társadalom életszemléletét, miszerint a nők elsődleges feladata az anya és feleség szerepe, a férfiaké pedig a család eltartása.

A családapa azzal zárta az üzenetét, hogy arra buzdította a férfiakat, változtassanak ezen az idejét múlt gondolkodáson, nőjenek fel, és legyenek igazi férfiak.

Büszkén jelentette ki a férfi, hogy nem segít a feleségének főzni, mosni, takarítani, vagy vigyázni 4 gyerekükre
Fotó: Instagram

A videó rövid időn belül rendkívül népszerű lett és a közösségi oldalak felhasználói nem győzték dicsérni a férfi gondolkodását.

„Te egy VALÓDI férfi, férj és apa vagy. Igazi követendő példa” – írta egy hozzászóló, de mások is lelkesen fogadták az édesapa szavait. Egy nő pedig válaszként megosztotta, hogy a férje nem hajlandó kivenni részét a házimunkából, sőt, kijelentette, hogy a házimunka, amit a nő elvégez, nem igazi munka.

Minton története a médiában is elterjedt, és a férfi októberben a Today műsorának is interjút adott, amiben megerősítette mindazt, amit a videóban elmondott, vagyis, hogy a feleségével egyenlő arányban osztoznak meg a teendőkön, miközben négy gyereküket nevelik, akik 1 és 7 éves kor között vannak.

A férfi azt is elárulta, hogy ő maga nem olyan környezetben nevelkedett, mint amit otthon próbál megteremteni, és megmutatni a gyerekeinek, sőt, mindez pontosan az ellenkezője annak, amit a saját szüleitől látott.