Menü Bezárás

Csak ennyit kellene mondanod: “Hálával köszönöm neked Istenem!”

Álmomban láttam, hogy a Mennyországba megyek, és egy angyal kísér. Megálltunk egy szobában és azt mondta, itt minden kérést, amit csak szeretnél, hogy teljesüljön, imádság formájában kell megfogalmazod. Körülnéztem, a szoba tele volt angyalokkal, akik épp az írásban közölt kéréseket rendszerezték.

Hatalmas papírhalom borította be a szobát, alig látszottak ki közülük az angyalok. Majd egy hosszú folyosón mentünk át, és elérkeztünk a második munkapontra. Ez a Csomagolás, és a Szállítás, itt pakolják össze, és küldik ki a kívánságokat az angyalok.

Nagyon sok angyal dolgozott, futkostak össze-vissza, kapkodtak, intézkedtek, hogy minél hamarabb kézbesíteni tudják a Földre a kívánságokat. Ezután egy harmadik szobába mentünk, ahol egyetlen angyal üldögélt, és lóbálta a lábát. Ez a “Hálaadás részleg”, tudtam meg.

Miután az emberek megkapták a kívánt dolgot, közülük nagyon kevesen küldenek érte köszönetet, sajnos. Nagyon egyszerű lenne: csupán annyit kell mondanod, hogy köszönöm!

De miért is kellene hálásnak lenni?

– ha van étel a hűtőszekrényedben, ha van, mit felvenned, ha van tető a fejed felett, ha van, ahová lefeküdj, akkor gazdagabb vagy a világon élő emberek 75%-nál

– ha van a bankban és a pénztárcádban is egy kevés pénzed, akkor gazdagabb vagy a világon élő emberek 8%-nál.

– ha ma egészségesebben ébredsz, mint a tegnap, akkor szerencsésebb vagy azoknál, akik már nem élték meg a mai napot

– ha még soha nem kellett megtapasztalnod a háború félelmeit, a börtöncella rémisztő hangulatát, az éhínséget, akkor boldogabb lehetsz, mint 700 ezer ember a Földön

– ha anélkül tudsz imádkozni egy templomban, hogy támadás érne, letartóztatnának vagy kivégeznének, akkor kb. 3 millió ember irigyelhet a világon

– ha a szüleid még mindig élnek, és még nem váltak el, akkor hihetetlenül szerencsés ember vagy

– ha felemelt fejjel, és mosolyogva tudod kezdeni a napot, akkor egy kivételt képezel azok között, akik bizonytalanságban és a szomorúságban élnek.

És most mit tegyek, hogyan legyek hálás? – kérdeztem az angyalomtól.

“Dicsőség legyen neked Isten mindenért, amit ezen a világon megtapasztalhattam!” – mondta az angyalom. Majd folytatta: “Vedd számba, hogy mennyi áldásban volt részed, és ismerd fel, hogy mennyire kiváltságos vagy!”