Menü Bezárás

Egészséges akarsz lenni? Akkor sose panaszkodj senkinek semmiről, se a sorsról, se a múltról, se az emberekről!

Az utóbbi évek legsikeresebb könyvsorozatainak egyike a Karma diagnózisa, Szergej Nikolaevics Lazarevtől. Mint ahogyan a többi köteteiben is tette, ebben a könyvében is arra törekszik a író, hogy rátérítse az olvasót a saját spirituális útjára, és válaszokat adjon az élet legnehezebb kérdéseire.

Miért van az, hogy az egyik ember boldog, jókedvű és energikus, míg a másik beteges és lehangolt? Az egyiket megáldja a sors, a másik élete azonban egy csődtömeg. Mi az egészség, a boldogság és a hosszú élet titka?

Szergej Lazarev parapszichológus könyvét emberek milliói olvassák. Ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbben már nem máshol, másban keresik a rossz forrását, hanem befele fordulnak, és önmagukban kutatják. Az író megpróbálta figyelemmel követni az emberek világról alkotott véleményét és a dolgokat, melyek velük történtek. Igazán meglepő felfedezéseket tett! Az esetek, és azok magyarázatai, melyekre Lazarev a könyvében kitér, több mint tanulságosak.

A karma diagnosztizálása

1. Csakis akkor tudod megváltoztatni a körülötted uralkodó helyzetet, ha te magad változol. Az első lépés, melyet meg kell tenned az, hogy azt kívánod magadnak, bárcsak ura lennél a helyzetnek. Ahhoz pedig meg kell értened, hogy a helyzet nem ellened munkálkodik, hanem a te érdekeidet szolgálja.

2. Sosem értettem eddig, miért létezik bizonyos kultúrákban íratlan szabály arra, hogy étkezés közben tilos az olvasás vagy a beszéd. Úgy tűnik, ha egy könyvvel ülsz le az asztalhoz, vagy televíziót nézel közben, esetleg politikai és családi ügyekről kezdesz el vitázni, azzal komoly traumát okozhatsz az egybegyűltek lelkében. Étkezés közben ugyanis az információk egyenesen a tudatalattiban rögzülnek.

3. Bármilyen betegség, függetlenül attól, hogy szervi vagy funkcionális, elnyeli az erőszakot és annak morzsáit is az ember lelkében.

4. Íme a tanácsom, ha egészségesen szeretnél élni hosszú évekig: sose panaszkodj senkinek semmiről. Se a sorsról, se Istenről, se a múltról, se az emberekről. A negatív gondolatok előbb-utóbb a tested is felemésztik, nemcsak a lelked. A sejtek pedig leválnak, és megbetegszenek.

5. A hétköznapi életben oly sokszor megengedjük magunknak, hogy rosszat mondjunk az emberekről, magunkról, a sorsunkról. Úgy tűnik, ez a szokásunk tesz tönkre minket… és a fogsorunkat.

6. Mindig mi vagyunk az elsők, akik megbántják azokat, akik a viselkedésükkel kihoznak a béketűrésünkből.

7. Jézus tanításai nem a szó szerinti tartalmat célozzák meg, hanem a mögöttes jelentést, az érzéseinket.

„Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a balt is.” – ez nem az önvédelem megtagadását jelenti, hanem pusztán azt, hogy meg kell óvnunk a lelkünket a kölcsönös agressziótól.

8. Minden reggel kezdd ezzel a gondolattal a napot: bármelyik pillanatban megsemmisülhet minden, ami körülvesz; a szeretetteid bármelyik percben átverhetnek, elmehetnek, megbánthatnak vagy örökre elhagyhatják ezt a világot; te is bármikor eltávozhatsz a túlvilágra. Lassacskán rá fogsz döbbenni, hogy minden más értelmét veszti, és csak a szeretet lesz a fontos. A szeretetnek pedig sosem lenne szabad függnie semmitől.

9. Bármilyen kezelés, mely nem az egyén szellemi fejlődésére alapszik, nemcsak hasztalan, hanem romboló is.

10. Valótlan az embereket a lelkiismeret, a logika, a meggyőződések és az elvárások szerint nevelni. Ha úgy érzed, legbelül tényleg védtelen vagy, akkor söpörj ki mindent az életedből, kivéve a szeretetet.

11. Az agresszió valamennyi megtestesülése lehetetlen, amennyiben a lelkedben nincs ott a szikrája.

Egyik könyvében Szergej Lazarev bevallja, minden, amit eddig papírra vetett, négy egyszerű szabályra vezethető vissza.

  • Mindig és minden körülmények között szeresd és szolgáld a te Istenedet.
  • Mindenhez viszonyulj szeretettel, és mindenben lásd meg a te Istenedet.
  • Érezd a te Istened akaratát.
  • Sose keress bűnbakokat.