Menü Bezárás

Egy 10 éves kisfiú egyedül él, miután elvesztette a családját: a mezőn dolgozik és nem akarja, hogy örökbe fogadják

Egy 10 éves vietnámi kisfiú nem akarja, hogy örökbe fogadják, annak ellenére, hogy gyakorlatilag teljesen egyedül van a világon. Dolgozik a mezőn, amennyit csak bír, főz, tüzet rak, és mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa magát.

Míg a legtöbb hasonló korú gyereknek nincs más gondja, mint, hogy iskolába kell járnia, és meg kell írnia a házi feladatot, Dang Van Khuyen esetében nem ez a helyzet. Csak egy aprócska földje van, rajta egy régi házzal, és a két keze, amivel a megélhetését biztosíthatja.

Az ő élete soha nem volt könnyű. Korán elvesztette az édesanyját, az édesapja pedig, aki az építőiparban dolgozott, egy munkabalesetben vesztette életét, így a kisfiú a nagyanyjával maradt. A nagymamája azonban újraházasodott, és egy másik faluba költözött, magára hagyva a gyereket.

Korábban Khuyen abból a pénzből élt, amit az édesapja küldött haza az építkezésekről, és a nagyanyja főzött rá. De amikor egyedül maradt, kénytelen volt a saját erejére hagyatkozni. Bár az örökbefogadás lenne a megoldás, a kisfiú hallani sem akar róla, és azt mondja, képes gondoskodni magáról.

Egyetlen napot sem hiányzott az iskolából

Az egyetlen kihívás, amivel nehezen birkózik meg a kisfiú, hogy éjszakánként egyedül kell aludnia a házban.

A tanára próbált meg segíteni neki, és ő az, aki nyilvánosságra hozta a történetét. Így kapott a fiú támogatást az egész országból, beleértve az örökbefogadási ajánlatokat is, amelyeket azonban visszautasított.

A nehéz körülmények ellenére, Khuyen egyetlen napot sem hiányzott az iskolából. Minden nap kerékpárral megy az iskolába, és amint hazaér azonnal munkához lát. Így megy ez minden nap, a legkisebb változás nélkül.

Forrás