Menü Bezárás

Egy anya kétségbeesett figyelmeztetése, miután kislánya életét vesztette egy fogkrémtől!

Annak ellenére, hogy az édesanya, Monique Altamirano, mély gyászt él át gyereke elveszése miatt, bánatát mégis annak szenteli, hogy egy fontos információt juttasson el minél több szülőhöz, méghozzá a címkék alapos elolvasásának fontosságát, ugyanis Monique lánya pont ennek hiánya miatt vesztette életét.

A 11 éves Denise egy olyan fogkrém használata miatt vesztette életét, amelynek összetevői között tejszármazékok is megtalálhatóak voltak, ugyanis a kislány már hosszú ideje súlyos allergiával küzdött, melyet a tejtermékek váltottak ki.

Az anya egész egyszerűen nem gondolta volna, hogy egy ártalmatlannak tűnő fogkrém is tartalmazhat tejszármazékokat. Tegyük a szívünkre a kezünk, hiszen őszintén megmondva ki gondolná, hogy létezik olyan fogkrém, amely nyomokban tejszármazékokat tartalmaz.

Monique elmondása szerint a kislány már nagyon várta, hogy az újonnan vett fogrémmel mosson fogat, de rövid időn belül az anyukának feltűnt, hogy valami nincs rendben. A kislány levegőért kapkodott és a szája elkezdett belilulni rögtön pár másodperccel azután, hogy a fogkrém a szájába került.

Az édesanya rögtön riasztotta a mentőket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, de sajnos addigra már visszafordíthatatlan problémákat okozott az allergiás roham. Az orvosok 2 napig küzdöttek a kislány életéért, de sajnos mindhiába, a kislány a kórházban életét vesztette.

Monique érthető okok miatt felelősnek tartja magát lánya haláláért, mivel meg se fordult a fejében, hogy el kellene olvassa a fogkrém összetevőinek listáját. Sajnos lánya megmentéséért már semmit nem tehet, de a többi allergiával küzdő gyereket még megmentheti: Monique legfőbb üzenete az, hogy ha tudjuk, hogy a gyerekünk allergiás valamire, akkor minden egyes termék címkéjét alaposan tanulmányozzuk, ne csak az élelmiszerek, italok összetevőinek listáját.

A kislány letét már nem menthetjük meg, de gyerekeinkét még igen, figyeljünk oda alaposan rájuk!