Menü Bezárás

Egy fantasztikus kirándulóhely, belátható távolságban: a Medve-szurdok

A Medve-szurdok fővárosunktól körülbelül négy óra alatt érhető el autóval, de a hely szépsége kárpótol a hosszú kocsikázásért, ez a hely ugyanis az osztrák Alpok egyik leglenyűgözőbb kirándulóhelye.

A Medve-szurdok végigjárása nagyjából két óráig tart. A keskeny völgyön egy sebes patak fut végig, ezért a szurdokot hidak segítségével lehet körbejárni. Egy itteni kirándulás alaposan lefárasztja az embert, azonban a jó levegő, és a pompás környezet megéri a fáradozásokat. Az autóval érkezők a Mixnitz központjában az ingyenes parkolóban hosszú ideig parkoltathatják járművüket. A túrán vízesések, pihenőhelyek, 115 híd, és közel 50 létra vár ránk.

Ezek a hidak és lépcsők meglehetősen meredekek, de kellő odafigyeléssel a Medve-szurdokban biztonságos körülmények között szerezhetünk olyan élményeket, amelyeket általában csak hegymászók tapasztalhatnak meg.

Ha belefér az időnkbe, érdemes több napot eltölteni a környéken, a turistákat ugyanis templomok, skanzen, és vízerőmű is várja. A szurdok május 1.-től október 31.-ig látogatható.

Forrás