Menü Bezárás

Egy nő „zseniális” trükkje, hogy rávegye a férjét a mosásra, kommentek lavináját indította el az interneten

Bár senki sem rajong a házimunkáért, a rendezett és tiszta otthon érdekében muszáj elvégezni. Amennyiben két ember száll be a játékba, a feladatok elfeleződnek, így elvileg több idő jut a közös tevékenységekre. Csakhogy meggyőzni egy férfit ennek az elvnek az igazságáról sokszor keményebb dió, mint maga a házimunka (tisztelet a kivételnek).

Ez a nő azonban nem adta fel. Miután megelégelte, hogy a lusta férje semmiben sem segít neki a ház körül, „zseniális” trükkhöz folyamodott. A Redditen osztotta meg, hogyan vette rá az emberét a mosásra, de nem hitte volna, hogy ekkora komment-cunamit gerjeszt vele.

Bár a feleség azt állítja, bárcsak hamarabb kitalálta volna a módszert, mert rengeteg időt spórolt volna meg vele, a netezők mégis vitába szálltak vele és egymással is, ki-ki a maga véleményét védve.

„Hetente 5 vagy 10 fontot teszek a ruháim zsebeibe. Ő azt hiszi, hogy ezzel átver engem, mert mindkettőnknek van heti költségvetése. Nem tudja, hogy ő is része a költségvetésemnek” – írta az elégedett feleség.

Hozzátette: a kis extra-pénzhez jutás annyira motiválja a férjét, hogy „ha meg is próbálom kimosni a ruhákat, akkor is azt mondja, ‘nem, majd én elintézem’” – magyarázta a nő, akinek meggyőződése, hogy „a befektetés minden egyes centet megér” – és csak azt bánja, hogy nem gondolt rá hamarabb.

A feleség mindössze egy ártatlan sikerélményt akart megosztani a közösséggel, a felhasználók azonban gyorsan ráugrottak, és alaposan kivesézték a helyzetet.

Míg egyesek egyszerűen annyit szóltak hozzá, hogy ő egy igazi zseni, és díjazták az ötletét, addig mások jót nevettek a férjén, amiért „a homlokára van írva, hogy balek. Elgondolkodtat, hogy milyen más ostoba események történnek a háztartásában” – fogalmazott egy másik.

Egy harmadik így vélekedett ráébredve, hogy hasonló cipőben jár: „Most már úgy érzem, a barátnőm valahogy így vert át engem is… Jobban oda kell figyelnem rá. Azért ti nők zsenik vagytok!”

Egy másik azonban felháborodott: „Nem kellene neki amúgy is segítenie a mosásban? Hiszen a házban lakik, nem? Ruhát visel, nem? Elkeserítő, hogy nekünk, nőknek, még mindig ez a ’háziasszony’ szerep jut, annak ellenére, hogy teljes munkaidőben dolgozunk, ahogy a férjeink is.”

Ezt erősíti meg a következő hozzászóló, aki ugyanakkor megjegyzi, nem helyesli a nő módszereit: „Nem kellene megvesztegetni a férjedet, hogy elvégezze a házimunkát. Neki is meg kellene tennie a maga részét, akár ösztönzéssel, akár anélkül, tekintve, hogy ő is ott él.”