Menü Bezárás

Egy tanulmány szerint a “hisztérikus” nők egészségesebbé teszik a férfiakat

A párodnak elég nehéz természete van, és bizony sokszor hajlamos a kiborulásra? Ne aggódj, hiszen a legújabb kutatások szerint bebizonyították, hogy a női hiszti kis adagban jót tesz a férfiegészségnek.

Természetesen nem az olyan esetekről beszélnek, amikor egy nő ha kell, ha nem idegesíti a párját. Egy kis “egészséges” hiszti állítólag kimondottan jó hatással van a férfiak mentális egészségére, ugyanis megerősíti és ellenállóbbá teszi őket.

A Chicagói Egyetem kutatói a “nehezebb” természetű nők és a párjuk egészségi állapota közötti összefüggést vizsgálták. Ezen belül is leginkább a cukorbetegség kialakulásának esélyére fektették a hangsúlyt. Összesen 1 228 embert és azok partnereit vizsgálták, megkérdezték őket, hogy mennyire elégedettek párkapcsolatukkal, boldogok-e, és milyen mértékben töltik együtt szabadidejüket. Figyelembe véve a közöttük lévő bizalmat, nyitottságot, és a partnerek irányába támasztott elvárásokat.

Az eredmények eléggé változatosak lettek, a legszembetűnőbb az volt, hogy nemtől függően nagyon eltérőek voltak a válaszok. Azok a nők, akik úgy érezték, hogy boldog párkapcsolatban élnek, kevésbé kritikusak és ingerültek, ezért nagy eséllyel kerülik el a cukorbetegség kialakulását.

A kutatók szerint a boldog párkapcsolatban élő nők sokkal tudatosabbak, nyugodtabbak és kiegyensúlyozottan kommunikálnak a partnerükkel. Ez pedig jelentős hatással van a testi és lelki egészségükre, de leginkább az anyagcseréjükre.

Ezzel szemben a férfiak esetében teljesen ellentétes eredmények születtek. Azok a férfiak, akiket partnerük állandóan utasítgatott, ellenőrzött, kritizált, sokkal kevésbé voltak kitéve a különböző betegségek kialakulásának, mivel azáltal, hogy megtanulták kezelni a helyzetet, edzettebbé váltak.

A walesi egyetem munkatársai szerint a temperamentumosabb nők általában hajlamosak arra, hogy okosabb és határozottabb döntéseket hozzanak. Ez azzal magyarázható, hogy általában szkeptikusabbak, és döntés előtt jobban átgondolják a dolgokat. Ők hatásosabban el tudják küldeni “üzenetüket” a címzetthez, jobban kifejezik kívánságaikat, érzéseiket.

Juan Manuel Romero Villa szerint a temperamentumos nők védelmet nyújtanak a partnerük egészségének, de ők maguk hajlamosak a túlsúlyra, hiszen nagyon sok adrenalinnal és kortizollal bombázzák a szervezetüket.