Menü Bezárás

Egyedi stílus, páratlan énekes. Ki tudná ezt az előadást felülmúlni?

A rock’n’roll királya 1935-ben született a Mississippi-állambeli Tupelo-ban, és Amerika egyik leghíresebb énekesévé-színészévé fejlődött. Karrierje során számos nagysikerű dalt könyvelhetett el, továbbá jellegzetes Gospel-zenéjét három Grammy-szobrocskával is díjazták.

Egyedi stílus, páratlan énekes. Ki tudná ezt az előadást felülmúlni?

A Blue Suede Shoes egy pörgős rock’n’roll szerzemény, melyet elsőként Carl Perkins adott elő 1955-ben. A dal forradalmasította a zene világát, ugyanis a Blue Suede Shoes-t tartották az első olyan rock’n’roll felvételnek, mely ötvözi a blues, a country és a pop elemeit.

Perkins költeménye már akkor listavezető volt, amikor megjelent. Úgy vették, mint a cukrot! Aztán egy évvel később Elvis Aaron Presley elkészítette a saját, még energikusabb változatát, ami végül örökre beleégette magát a közönség emlékezetébe.

A Király felülmúlhatatlan tehetsége, a karizmatikus megjelenése, a szenvedély, ami a hangjából árad és a sose múló jókedv, amivel megtöltötte a színpadot, emberek millióit hódította meg. Elvis Presley vitathatatlanul a 20. század egyik legrangosabb előadója, akinek távozása szegényebbé tette e világot. Az énekes 42 éves korában, a Memphis-i házában hunyt el.