Menü Bezárás

Egyszerű konyhai trükkök, amik még a férfiaknak is tetszeni fognak

Ezekkel a konyhai praktikákkal nem csak időt és pénzt spórolhatunk, hanem kevesebb erőfeszítésre lesz szükségünk a konyhában. A trükkök jó része pedig a férfiak tetszését is garantáltan el fogja nyerni.

Kenjük be a tojásokat étolajjal, így tovább maradnak frissek

Számtalan gyors technika létezik a főtt tojás pucolására, a mi kedvencünk a következő: törd meg a főtt tojás héját, majd tedd hideg vízbe, míg teljesen kihűl, ezt követően egyszerűbb dolgod lesz.

Ha csak pár csepp citromlére van szükséged, bökd meg fogpiszkálóval a citromot, nyomd ki a szükséges mennyiséget, majd ragadsz le a lyukat és tedd hűtőbe a citromot, így tovább friss marad.

Ha nem ropog már annyira a chips, mert nedvességet kapott, akkor nem kell egyből kukába hajítani. Tegyél egy tányérra törlőpapírt, tedd rá a chipset, majd a tetejére és tegyél törlőpapírt, aztán tedd fél percre a mikróba a tányért és ismét roppanós lesz.

Tökéletes tükörtojásokat szeretnél? Szerezz egy befőttesüvegekhez használt gyűrűt és abba üsd bele a tojást, vagy használj hagymakarikából készült szeletet.

Így tárolhatsz egyszerre sok sörös üveget a hűtődben anélkül, hogy elgurulnának mindenfele.

Ezzel a technikával nem esik ki a szendvicsedből a paradicsom.

Lágy halszeleteket ezzel a módszerrel tudunk grillen elkészíteni.

Ha nem akarsz bajlódni azzal, hogy nyúlik, szakad a fólia, akkor használat előtt tedd egy időre hűtőbe, így megdermed kissé és kezelhetőbb lesz.

Kényelmes fűszer tárolási mód, ha elszakadt a fűszer zacskója, vagy szeretnéd magaddal vinni valahova.

Túl sok szeletelt szalonnád maradt és félsz, hogy megromlik. A szeleteket helyezd sütőpapír közé a képen látható módon és fagyaszd le.

A zöldségeket hosszan frissen tarthatjuk, ha megmossuk, megszárítjuk őket, majd egy zacskóba helyezzük, ahol marad elég levegő és zacskó száját szorosan elkötjük.

Ha nem tudod mivel megélezni a késedet, vész esetén bármilyen kerámia érdes pereme is a segítségedre lehet.

Ha elcsúszkál a vágódeszkád, akkor helyezz egy konyharuhát alá és máris stabilabb lesz a helyzet vágás, szeletelés közben.

Ha egyenletesen melegre szeretnéd megmikrózni az ételed, akkor húzd szét az ételt a tányér pereme felé, csinálj egy lyukat a közepére és így tedd be a mikróba.