Menü Bezárás

Elege lett a lottónyertesnek: kirakta a házból ingyenélő férjét

A férjnek nem volt munkája, de az asszony pénzét imádta szórni.

Egy lottónyertes kidobta ingyenélő férjét, miután 148 millió fontos (több, mint 68 milliárd forint) vagyonának millióit elpazarolta autókra, nyaralásokra, órákra és ötcsillagos futballutakra – ahogy a barátai mondják, nem másnak látta a feleségét, mint „pénzautomatának”.

Gillian Bayford kidobta 43 éves férjét, Brian Deanst skóciai otthonából, miután a férfi eszement költekezésbe kezdett. A munkanélküli férfi nagyon megörült, hogy feleségére rámosolygott a szerencse és milliókat nyert, és bizony hamar hozzászokott a gazdagsághoz. A család barátai szerint az 51 éves nő egy kisebb vagyont vesztett azzal, hogy a léhűtő férje játszotta az urat.

„Brian pénzkiadó automatának tekintette Gilliant, semmi másnak” – vallotta egy barát.

Gillian a hatalmas vagyont még volt férjével együtt nyerte meg. Brian akkoriban börtönben ült, mivel sorozatos csalásokat hajtott végre. Amikor kijött, ingatlanok felújításán dolgozott. Amikor Gilliannel találkoztak, egy lepukkant dundee-i lakásban élt, és nem kellett neki kétszer mondani, hogy költözzön be a nő kastélyába. Nagyon hamar hozzászokott a pénzhez, több ezer fontot költött arra, hogy a barátai szórakoztassa, futballmeccsekre reptesse őket. Havi apanázst kért az asszonytól, de a nőnek egyre több pénzébe került fenntartani a férfi fényűző életvitelét.

Gillian kórházi ápolónő volt, amikor megnyerték a lottót, míg akkori férje postásként dolgozott. A hatalmas vagyon megnyerése után alig másfél évvel váltak el, a házasságuk megromlásáért éppen a pénzt tették felelőssé, szerintük túl nagy stresszel járt ekkora vagyont kezelni. A válás után Gillian visszaköltözött Skóciába, és itt ismerkedett össze Briannel, akivel 2018-ban összeházasodtak. Született egy közös kislányuk is, akit az édesanya nevel.

Gillian a vagyon ellenére is dolgozik, és mint mondta, a gyerekei sincsenek elkényeztetve (korábbi házasságából van két gyermeke). Az az elve, hogy a gyerekeinek meg kell tanulnia, mi a becsületes munka és hogy a pénz milyen érték.