Menü Bezárás

Elkezdődött a Víz Nyúl éve: sokakra új élet, kedvezőbb sors és több szerencse vár

A kínai horoszkóp jegyei közül a Nyulat tartják a legszerencsésebbnek, és ez a tény sokat elárul a 2023-as év energiáiról. Mivel ez a Fekete Víz Nyúl éve, és egyben a yin energiája jellemzi, az áramlás, a rugalmasság, a megnyugtató és regeneráló energia jellemzik majd, ami lehetővé teszi, hogy időnként lelassítsunk, tegyünk egy lépést hátra, hogy elszakadjunk a problémáinktól, megpihenjünk, és új erőt gyűjtsünk.

A 2023. január 22-i dátummal a kínai asztrológia szerint véget ért a Yang Víz Tigris éve, és beléptünk a Yin Víz Nyúl évébe. A kínai kultúrában a nyúl a béke, a hosszú élet, a jólét, a harmónia, az éberség és az új remények szimbóluma. A Víz Tigris intenzív, pragmatikus és kissé kiszámíthatatlan és drámai energiáival jellemezhető 2022-es évhez képest a 2023-as évet szelídebb és nyugodtabb, toleránsabb, rugalmasabb rezgések jellemzik.

Ellentétben a yang energiával, amelyet általában a cselekvéssel és éberebb tempóval társítanak, a yin energia passzívabb, így 2023-ra úgy tekinthetünk, mint a megújulás időszakára. Mivel egyben a víz energiájáról is beszélünk, az idei év fő jellemzője a folyékonyság, könnyedség lesz, ami egyben a siker kulcsa is, ezért fontos, hogy elsajátítsuk ezt a gondolkodásmódot, és beépítsük azt az életünkbe.

A kínai asztrológiában a víz elemet a holddal és belső életünk olyan aspektusaival társítják, mint az érzelmek, a spiritualitás, az intuíció. Ehhez hasonlóan a Nyúl ereje is önmagában rejlik, gyökereit inkább az értelemben, mint a testi élvezetekben találja meg, így a Yin Víz Nyúl éve a belső bölcsességünkhöz való hozzáférésről fog szólni. Több finomságra és kedvességre számíthatunk abban, ahogyan az emberek kifejezik magukat, mind szavakban, mind pedig viselkedésben.

Amellett, hogy ez a legszerencsésebb a kínai horoszkóp jegye közül, a Nyúl arra ösztönöz bennünket, hogy azokra a szempontokra és dolgokra koncentráljunk, amelyek valóban fontosak a számunkra, prioritást jelentenek, ugyanakkor arra is képessé tesz, hogy regenerálódjunk, amikor úgy érezzük, szükségünk van rá, jobban kapcsolatba kerüljünk az érzéseinkkel, és bízzunk az intuíciónkban, mert az a helyes útra terel bennünket.

Fantasztikus lehetőségek nyílhatnak meg előttünk a Víz Nyúl évében, és a tudatosságunk szintje túlléphet az általunk eddig ismert határokon, de fontos, hogy nyitott szívvel és elmével induljunk, kiszakadjunk a mindennapi rutinból és néhány olyan viselkedési mintából, ami egy helyben tart ahelyett, hogy új távlatokat nyitna meg előttünk.

A Nyúl békés és gyengéd csillagjegy, türelmes, felelősségteljes, csendes, ugyanakkor gyors, intelligens, a lét bizonyos eleganciájával felruházott és sokoldalú, ügyes és találékony, ugyanakkor hűséges önmagához és a környezetéhez.

A Víz Nyúl energiája által uralt év negatív aspektusaiként beszélhetünk a valóságtól való menekülés hajlamáról, az önmagunkba való bizonyos mértékű bezárkózásról, arról, hogy nem szívesen beszélünk azokról a dolgokról, amik az elménkben és a szívünkben mennek végbe, nehézségekről bizonyos döntések meghozatalában, a határozottság hiányáról olyan helyzetekben, amik megkövetelnék azt, bizonyos korlátok felállításának nehézségeiről vagy a kockázatvállalás nehézségéről, ami álmaink megvalósítását illeti.

Bár a Nyúl társaságkedvelő és barátságos csillagjegy, meg kell erősítenie gondolkodási rendszerét, ragaszkodnia kell személyes erejéhez, határozottabbnak kell lennie, és meg kell tanulnia felvenni a tempót, ha szükséges, hogy a lehetőségek ne csússzanak ki az ujjai közül, mint a víz, ezért intelligens és progresszív lépéseket kell tennünk céljaink elérése felé. A Nyúl rendkívül szerencsés, és ha a megfelelő időben lendül akcióba, minden esélye megvan arra, hogy beteljesítse a legnagyobb álmait is.

Tavaly megtapasztalhattuk a víz Yang elemét, amely erős áramlású, nagy víztömegekhez köthető, mint például az óceánok. A yin vízenergia szelídebb, tavakhoz, esőhöz, patakokhoz kapcsolódik. Noha 2023-ban nyugodtabbnak érezhetjük magunkat, hajlamosak leszünk megrekedni és egy helyben ragadni. Lehet, hogy nehezebb lesz továbblépnünk, vagy egy ideig gyors ütemben haladunk tovább, de azután hosszabb szünet következik. Bár mindannyian szükségét érezzük a pihenésnek és a feltöltődésnek az elmúlt néhány év után, egy kicsit keményebben kell dolgoznunk, hogy elkerüljük a stagnálást.

Mivel ez a Víz Nyúl éve, és egyben a yin energiája is jellemzi, az áramlás, a rugalmasság, a megnyugtató és regeneráló energia éve elé nézünk, ami lehetővé teszi, hogy időnként lelassítsunk, tegyünk egy lépést hátra, elszakadjunk a problémáinktól, megpihenjünk, és új erőt gyűjtsünk a folytatáshoz.

A yin vízenergia hatása alatt könnyebben alkalmazkodunk, könnyebben engedjük át magunkat az élet áramlásának, megnyílunk az univerzum lehetőségei előtt, intuitívabbak és örömtelibbek vagyunk, gyakrabban találunk rá módot, hogy valóban a szívünkre hallgassunk, és aszerint éljünk, összhangban a lelkünkkel, azzal, akik valójában vagyunk, és amire igazán vágyunk.

A nyúl bölcs, intelligens, és egyben a teremtést, az inspirációt is jelképezi. Tehát a Víz Nyúl éve az erős teremtő energiákról is szól, amelyek sokféleképpen megnyilvánulhatnak az életünkben. Néhányan komolyan elgondolkozunk a családalapításon vagy a család bővítésén, és ez az év nagyon is kedvez a házasságnak, a szerelemnek, a gyerekvállalásnak, az anyaságnak, ezért sokak esetében akár egy új élet kezdetéről is beszélhetünk.

A nyúl a termékenység és az újjászületés szimbóluma is, így ebben az évben nagyon is valószínű, hogy új dolgok születnek az életünkben, kiépíthetünk egy személyes projektet, vagy vállalkozást, létrehozhatunk valami újat egy már adott tér megtisztításával, átalakításával, de az is lehet, hogy átértékelünk bizonyos régebbi érzelmeket, átformáljuk a gondolkodásmódunkat, és más szemszögből kezdjük látni a dolgokat. Forrás