Menü Bezárás

Elmegy a városházára, hogy megújítsa a személyi igazolványát, és megtudja… hogy 13 éve egy ismeretlen férfi felesége.

Egy Saint-Nazaire-ban élő nő elment a városházára, hogy megújítsa személyi igazolványát, és kiderült, hogy már 13 éve házas… egy idegennel!

„Az élet olyan, mint egy doboz csokoládé, sosem tudhatod, mit fogsz kapni”. Ez a Forrest Gump című filmből származó idézet tökéletesen illusztrálja Barbara, Saint-Nazaire lakosának történetét.

Amikor elment megújítani a személyi igazolványát, megtudta, hogy az Ouest France szerint tizenhárom éve egy vadidegenhez ment férjhez. Igen, jól olvastad.

2009 óta egy ismeretlen férfi felesége.

A mulatságos anekdota 2022 nyarán kezdődött, amikor az 50 éves nő a regionális napilap szerint új személyi igazolvány megszerzésének folyamatába kezdett. A probléma az volt, hogy soha nem kapta meg a dokumentumot.

Ezzel a helyzettel szembesülve négy hónappal később felhívta a városházát, és több dolgot megtudott. Meglepődött, amikor az anyakönyvvezető megkérdezte tőle: „Mit szeretne, mi álljon a házassági neve előtt, a „feleség” vagy az „özvegy” szót írjuk?”.

Az anya megdöbbenve gyorsan leszögezte, hogy nem házas: „Nem vagyok és soha nem is voltam házas” – magyarázta interjúalanyának. A dokumentum szerint azonban 2009. február 14-én Guérande-ban férjhez ment egy ismeretlen férfihoz.

Több hónapra megfosztották a személyi igazolványától

A hírportál szerint ez a baklövés a nazairi nő születési anyakönyvi kivonatán szereplő „mellékes megjegyzés” miatt történt. Sikerült kapcsolatba lépnie „férjével”, hogy tisztázza a helyzetet:

„November 5-én, szombaton végre elértem őt telefonon. Éreztem, hogy nagyon nehezen hisz nekem” – mondta az Ouest France-nak. „Az anyakönyvi hivatal azt mondta neki, hogy a tévedésnek nincs következménye rá nézve. A feleségére nézve viszont igenis következményei lehetnek!

Barbara – aki már több hónapja személyi igazolvány nélkül van – jelenleg egy rémálom közepén van. Barbarának, aki mellrák miatt kezelés alatt áll, számos konzultáción és kezelésen kell részt vennie.

„A személyi igazolványára mindig szükség van az adminisztratív formalitásokhoz. Szerencsémre ismernek engem”. Megjegyzendő, hogy Barbara kérelmet nyújtott be születési anyakönyvi kivonatának módosítására.