Menü Bezárás

Élni tudni kell: 5 felesége, 24 gyereke és 2 csodálatos otthona van az amerikai férfinak

A többnejű férfi, Brady Williams öt feleségével, Rosemary-val, Robyn-nal, Nonie-vel, Paulie-val és Rhondával az Egyesült Államokban Utah-ban él.

Brady Williams élete olyan, akárcsak egy szappanopera, két óriási házban lakik kiterjedt családjával, az öt feleségével és 24 gyermekével. Szokatlan életükről reality show-t is forgatnak “Öt feleség” címen, így nyomon lehet követni a különleges család hétköznapjait percről-percre.

Brady régen a mormon egyház lelkésze volt, jelenleg az Utah állambeli Salt Lake City-ben él családjával, és azért engedte be a kamerákat a nappalijába, hogy bemutassa a “poligám házasság” előnyeit.

Fotó. TLC

Törvényesen csupán Pauli-val házasodott össze, a többi 4 feleségével csupán “lelki közösséget” alkot. Brady az ABC News-nak elmondta: “Valóban feministának tartom magam. Természetesen a poligámia patriarchális volt, igaz. A férfi a felelős. De szeretem azt hinni, hogy mindig fejlődünk”.

29 éves volt, és feleségül vette az 5 nőt, akik valójában mind unokatestvérek. Mormon hitben nevelték őket, és megtanították nekik, hogyan legyenek engedelmesek a „nővérek”. Jelenleg a család már nem tartozik a mormon valláshoz, és egyáltalán semmilyen egyházzal nem azonosulnak.

“Úgy gondolom, hogy a többfeleséges család élete ugyanolyan, mint, ahol csak egy feleség van, csupán jelen esetben megsokszorozódnak a problémák” – mondta Brady.

“A pénzügyek viszont határozottan különbözőek. Sok poligám család azt gondolja, hogy a férfi felelős a pénzért, a nőknek pedig csak el kell fogadniuk, amit mond. Én azt mondom, hogy ez nem így van, mi mindannyian hiszünk az egyenlőségben. A nőknek ugyanolyan joguk van dönteni a család vezetéséről, mint a férfinak. A pénzügyek tekintetében mindenkinek az érdekeit figyelembe kell venni.” – mondta.

A 24 gyerekes családapa ragaszkodik hozzá, hogy semmiben se különbözzenek egy normális családtól, csupán annak “ötszöröse” legyen az ő közösségük.

Brady minden feleségével rendszeresen beosztva cserélgeti az ágyat. Minden nap pontosan délben van a váltás, és nagyon vigyáz arra, hogy nehogy féltékenyek legyenek egymásra az asszonyok. A gyerekeit is a poligámia szellemében akarja nevelni, de majd felnőttként ők dönthetik el, hogy melyik utat választják.

Elmondása szerint néha problémákat okoz, hogy az összes gyermekének a nevét időrendben felsorolja, de büszkén beszél arról, hogy 2014-ben nagyapa lett, ugyanis az egyik lánya, Karlie egy kisfiúval, Jessopo-val ajándékozta meg.

Egy nagyobb családi összejövetel bizony eléggé költségesnek bizonyul, ilyenkor mélyen a zsebbe kell nyúlni, de az együttlét, és a csodálatos hangulat mindennél többet ér.