Menü Bezárás

Először JÖN A HÓ, aztán, ami után érkezik azt még a meteorológusok sem hiszik el!!!! EZ VÁR RÁNK A havazás után :

Néhány helyre már szerdán megérkezik a csapadék, csütörtökön pedig az egész ország kap belőle.Szerdán az ország keleti harmadán lehetnek közepesen felhős területek is, másutt azonban jobbára gyengén felhős idő ígérkezik,

csapadék szerda estig nem valószínű – akkortól vagy csütörtök hajnaltól változó halmazállapotú csapadékra kell számítani.Az erős északnyugati, északi szél fokozatosan mérséklődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +2 fok között alakul, de a derült, szélvédett tájakon -6, -7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 (nyugaton) és 8 Celsius-fok (észak-keleten) között várható.

Csütörtök hajnaltól a keleti országrészben jellemzően eső várható, az ország középső részén vegyes halmazállapotú csapaték lesz, míg nyugaton, valamint az ország magasabb területein havazásra kell számítani.

Pénteken többfelé várható csapadék, de ez egyre több helyen lesz eső, szombaton pedig csak az ország keleti felében lehet eső, míg a magasabban fekvő helyeken hóesés is lehet.

Ezután intenzív melegedés kezdődik a jövő hét derekán akár 13-15 fok is lehet.Forrás