Menü Bezárás

Emlékszel még a hetvenes évek ikonikus ruháira?

Aki a hetvenes években volt fiatal, bizonyára vágyott a mára már legendás Alföldi papucsra, vagy épp Trapper farmerre, esetleg a csíkos zoknikra. Sokszor már az is nagy dolog volt, ha ezekhez hasonló darabot sikerült beszerezni, hiszen gyakran hiány volt ezekből a slágertermékekből.

Az Alföldi papucs például már-már elnyűhetetlen lábbeli volt. Bőrből készült, szépen kialakított, kellemes viselet volt. Sokan a mai napig felveszik olykor-olykor otthon, már, aki nem ajándékozta tovább, vagy veszítette el egy-egy költözés során.

Az évtized végén robbant be a magyar farmer, a Trapper, ami végleg szakított a műszállal, és valóban pamutból készült. Bár a nyugati farmerek színvonalát a Trapper nem érte el, többek között azért, mert jóval gyorsabban kopott, viszont megfizethető volt, és a gyártó készített a nadrágok mellett inget, szoknyát, és mellényt is. Mostanság újra kaphatóak Trapper termékek (ahogyan Alföldi lábbelik is), sok retro kedvelő örömére.

A hetvenes-nyolcvanas években a divat meghatározóbb szerepet töltött be, ha egy-egy ruha, vagy színvilág menővé vált, szinte szó szerint mindenki igyekezett beszerezni az adott darabot.

Napjainkban a divat sokkal sokrétűbb, több a lehetőség, így szélesebb a választék is az effajta önkifejezésre. Mindenesetre, aki megélte ezt az időszakot, valószínűleg kellemes érzésekkel emlékszik vissza rá.