Menü Bezárás

Emlékszel még a The Kelly Family-re? Ez történt a népszerű együttes tagjaival

Ha a The Kelly Familyre gondolunk, az első dolog, ami az eszünkbe jut: sok testvér, akik élnek halnak a zenéért, és akik a „Fell In Love With An Alien” című zeneszámot éneklik. Karrierjük elején The Kelly Kids-nek hívták őket, 1974-ben debütáltak. A The Kelly Kids lényegében négy testvérből állt, akik Daniel Kelly Sr. ír pap első gyermekei voltak.

Kezdetekben csak cirkuszban és helyi eseményeken szerepeltek, azonban az idő teltével nagyobb projektek kerültek megtervezésre, illetve a zenekar is nőtt, hisz a legfiatalabb Kelly családtagok is csatlakoztak a csapathoz. 1976-ban hírességnek számítottak Írországban, Spanyolországban, majd eldöntötték, hogy Olaszországban, Hollandiában és Németországban is meghódítják a közönséget. A turné ideje alatt kirabolták őket, így az utcán kellett énekeljenek, hogy elegendő pénzt keressenek a hazaútra. Ennek ellenére ismertségük egyre inkább csak nőtt, melyhez hozzátársult a különleges megjelenésük is, mellyel rendelkeztek.

A ‘90-es évek ideje alatt már az egész világon tartottak koncerteket, beleértve Kínát is, ahol 20.000 ember előtt léptek színpadra. Abban az időben vásároltak egy kastélyt is Németországban, majd megjelentek az „I Cant Help Myself”, „An Angel”, „Fell In Love With An Alien” című dalaik is, melyekben már Paddy és Angelo is, a két legfiatalabb tagok is szerepeltek.

2002-ben a The Kelly Family képviselte Írországot az Eurovíziós dalfesztiválon, ahol az „I Wanna Be Loved” című dalukkal a negyedik helyet foglalták el, azonban örömük nem tartott sokáig, mivel édesapjuk abban az évben infarktusban elhunyt, illetve nem sokra ezután, az egyik lánytestvérük, Barby elhagyta a társulatot egészségi okok miatt. Ezen események következtében, Paddy Kelly lemondott a hosszú hajról, illetve a zenéről és beállt szerzetesnek. Azonban 2010-ben elhagyta a kolostort, hogy visszatérjen a zenéhez. A zenész erre az évre egy új albummal rukkol elő, mely június 16-án lesz elérhető, ez lesz a negyedik szólóalbuma. Jelenleg is folytatja szóló karrierjét Németországban, ahol együtt él feleségével.

A siker mellett, a The Kelly Family számos problémával küzdött, hiszen apjukat, Daniel Kelly-t egy nagyon szigorú személyként írták le, illetve Jimmy Kelly kritizálta is őt, hiszen ő és testvérei nem részesültek tanításban, révén, hogy csakis a zenéből szerzett pénzből élték napjaikat. Egy időben a fiúk el is akarták hagyni a The Kelly Family-t, mivel apjuk az összes pénzüket elköltötte.

“Túl hamar váltunk híressé, be kellett volna osszuk a költségeinket és kellett volna rendelkezzünk szakmai irányítással is.” – mesélte az egyik lány testvér a The Irish Times-nak.

Az együttes hivatalos felbomlása után, a fiútestvérek közül voltak, akik szólóénekesként folytatták karrierjüket, vagy a feleségükkel együtt léptek fel, azonban soha nem egyesültek újra úgy, ahogy az eredeti felállásban voltak, egészen 2017-ig. Az idei évben a The Kelly Family visszatért a színpadra, az alábbi felosztásban: Kathy, John, Jimmy, Joey, Patricia és Angelo és kiadták a „We’ve got Love” című albumukat, melyben találhatunk régebbi, de új zeneszámokat is. Emellett, 2018-ban egy turnéra is elindulnak Németország területén.

A legkisebb fiútestvér, Angelo, testvéreivel továbbra is a színpadon látható. Angelo megnősült, és mostanra 5 gyermek büszke apja, akik az ő nyomdokaiba lépve, imádják a zenét.

Maite Kelly jelenleg egy saját ruha és kiegészítő üzletnek a tulajdonosa, három gyerek boldog anyukája. 2009-ben a „Tinkerbell 2” című filmhez készített dalokat, illetve a „Hairspray” című musicalben is debütált. Annak ellenére, hogy szólókarrierjét folytatta, nem vállalta el, hogy színpadra lépjen a The Kelly Family-vel a németországi turnékon.