Menü Bezárás

Érkezik az ősz! Meg van a pontos dátum, mikor kell majd fűtést kapcsolni

Amikor a szeptember vége és október eleje közeledik, sokan az őszi hűvösséget, a színes faleveleket és a téli kabátok előkerülését várják.

Azonban idén egy különleges időjárási jelenséget élünk át, amit a meteorológusok “venasszonyok nyarának” neveznek. Ez a varázslatos időszak meglepetéseket tartogat, és a természet egy utolsó, ragyogó örömzenét ad az évszakok váltásakor.

A jelenlegi időjárási előrejelzések alapján a vénasszonyok nyara folytatódik, és hozza magával a meleg, napsütéses napokat. A hivatalos meteorológiai jelentések szerint a hét közepén ismét ragyogni fog a nap, és a hőmérséklet 24-29 fok közötti maximumokat ér el. A légmozgás nem lesz jelentős, így a napsütés zavartalanul élvezhető lesz.

Azonban a hűvösebb éjszakákon sem kell aggódni, mivel az előrejelzések azt mutatják, hogy egészen október 25-ig nem süllyed 10 fok alá a hőmérő higanyszála. Ez azt jelenti, hogy a napok továbbra is kellemesen melegek, és az esték sem válnak hűvössé.

Csütörtök és péntek ugyancsak a vénasszonyok nyarának varázsát hozza magával. Napos idő várható, csapadékra nem kell számítani. A hőmérséklet napközben 24 és 29 fok között alakul, és csak néhány helyen fordulhat elő enyhe szellő. Hajnalonként párás, ködös foltok képződhetnek, amelyek varázslatos látványt nyújtanak az ébredő tájban.

A hétvége sem hoz drasztikus változásokat az időjárásban. Szombaton egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete érheti el a területet, de csupán néhol alakulhat ki jelentéktelen eső vagy zápor. Az északira-északnyugatira forduló szél főként a Dunántúlon lehet élénk, és a hőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

A vénasszonyok nyara idén meglep minket, és a kellemes meleg idővel ajándékoz meg minket, amelyet ritkán tapasztalhatunk az őszi hónapokban. Ez a különleges időjárási jelenség lehetőséget ad arra, hogy még egy kicsit élvezzük a nyarat, mielőtt beköszönt a hideg és a tél.

Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget a szabadtéri tevékenységekre, sétákra a természetben, vagy akár egy utolsó piknikezésre a szabadban, hogy átélhessük az Indián Nyár varázsát.