Menü Bezárás

Erre a helyre tedd az orchideát a lakásban, hogy boldogságot hozzon az életedbe!

Az orchidea az egyik legnépszerűbb szobanövény, sok lakás dísze, szebbé varázsolja a légkört és a hangulatot.

Ezenkívül nagyra értékelik szimbolikus jelentése miatt is: egyes kultúrákban jóléttel, gazdagsággal és isteni védelemmel azonosítják. Ha be szeretnéd vonzani a jót az életedbe, vásárolj egy pár cserép orchideát, és tedd a megfelelő helyre.

A Feng Shui szakértők úgy vélik, hogy a lakásban megfelelően elhelyezett növények és tárgyak kisebb vagy nagyobb hatással lehetnek a hangulatunkra, boldogságot és jólétet vonzanak az életünkbe.

Az ősi kínai művészet szerint az orchideák olyan szobanövények, amelyek pozitív energiával árasztják el az adott teret, és szerencsét hoznak a lakók életébe. Az orchidea bőséget, termékenységet, tisztaságot, tökéletességet és spirituális növekedést jelképez, éppen ezért nem hiányozhat egyetlen lakásból sem.

Az orchideáknak sok fényre van szükségük, de kerülni kell a közvetlen napfényt. Ezért az az ideális, ha szórt fényű ablak közelében lehetnek, vagy egy vékony függönnyel választjuk el őket a közvetlen napfénytől. A konyhában téve vonzza a jót, de egyensúlyt és jólétet biztosít az ottlakók számára.

Az egész világon több mint 50 000 fajta orchidea él, minden kontinensen elterjedt, hazánkban mintegy 25 nemzetség 54 faja ismert.

Egyes fajok sokkal inkább kötődnek a gazdagsághoz, a pénzhez, a jóléthez és a sikerhez, míg mások a békéhez, szeretethez és nyugalomhoz. A bőség és a jólét vonzása érdekében Cambria és Brassia (Pókorchidea) típusú orchideát ajánlott beszerezni.