Menü Bezárás

Ez a legveszélyesebb dolog a konyhádban, versenyben áll a vécécsészével!

Ha valaki megkérdezné tőled, hogy melyik a legtisztább helyiség a lakásodban, minden bizonnyal egyből azt válaszolnád, hogy a konyha.

A kutatók azonban sajnos ellentmondanak ennek az állításnak, mégpedig tudományos alapokra támaszkodva.

Kétség kívül sokat takarítasz a konyhában, hiszen egy héten legalább egyszer lemosod a tűzhelyet, a csempéket, lefertőtleníted a kagylót, és a padlót sem hanyagolod el.

Philip Thierno mikrobiológiai szakember, a New Yorki Orvostudományi Egyetem patológusa szerint az egyik leginkább fertőzött dolog, ami a te konyhádban is megtalálható, az a mosogatószivacs.

Mivel igen sok élelmiszer-maradék tapad meg rajta, nagyon nehéz lenne tökéletesen megtisztítani. Éppen ezért ajánlott egy, maximum kéthetente újra cserélni.

A szivacs, mivel szinte állandó használatban van, nem tud kiszáradni rendesen, a nedves környezet pedig ideális táptalaj a baktériumok számára.

A szalmonella, az E-coli és a listeria baktérium csak néhány azok közül, amely egy hosszú ideig használt konyhaszivacson megtalálhatók lehetnek. Hihetetlen, de úgy tűnik, hogy a mosogatószivacs higiéniai állapota vetekszik a WC-csészével, vagy a szemeteskukával.