Menü Bezárás

Ez az árva kiselefánt minden nap megölel egy struccot – elvesztette az édesanyját, de szerzett egy barátot

A vadonban nem könnyű az élet. Sajnos nem minden állatnak sikerül benne megtalálnia a helyét.

Jotto, a kiselefánt, alig egy hónapos korában beleesett egy orvvadászok ásta aknába, és így elvesztette a családját.

Az elefántborjút David Sheldrick, a Wildlife Trust egyik munkatársa mentette meg, ez a szervezet a vadon élő állatok megmentésével és gondozásával foglalkozik. Miután a kiselefánt megkapta a legszükségesebb ellátást, átszállították egy kenyai elefánt-menedékhelyre.

Ugyanezen a menedékhelyen él Pea, a strucc is, akit történetesen ugyanazon a napon mentettek meg, mint Jottót.

A történetben az a legmeglepőbb, hogy a két állat az első pillanattól kezdve barátkozni kezdett egymással, pedig a menhelyen rengeteg más kiselefánt is van. Pea és Jotto minden nap együtt vannak, és összeölelkeznek.

„Pea, a strucc, úgy gondolja, hogy ő is az elefántcsorda része, a kis Jotto pedig nagyon boldog, amikor tollas barátja társaságát élvezheti. Ezekre a csodálatos és gyengéd pillanatokra Nairobiban kerül sor, egy menedékhelyen, ahol nyugodt körülmények között meggyógyulhatnak és felnőhetnek, hogy majd visszatérhessenek a vadonba.” – mondta a rezervátum egyik munkatársa.

A gondozók megpróbálták megkeresni Jotto édesanyját és csordáját, de nem jártak sikerrel. A két barát most elválaszthatatlan. A strucc úgy gondoskodik a kiselefántról, mintha az a saját kicsinye lenne.

A természet azt tanítja nekünk, hogy fajtól függetlenül, bármilyen másik élőlény a családunkká válhat, és segíthet átvészelnünk a veszteségeket és a nehéz időket.