Menü Bezárás

Ez történik veled, ha megszokod az egyedüllétet

Sokan rettegünk az egyedülléttől. Mert az addig megszokott tény, hogy valaki mindig ott van mellettük, egyszer csak szertefoszlik. Tegnap még volt, ma már nincs. És ez furcsa hiányérzetet, szomorúságot, lehangoltságot, bánatot és fájdalmat, illetve a legelviselhetetlenebb űrt szüli – míg meg nem tanuljuk elfogadni ezt az új állapotot.

Íme 10 dolog, ami történni fog veled, ha sikerül megkedvelned a magányt.

1. Kényelemben érzed magad

Míg kezdetben az egyedüllét félelemre adott okot, most már nem így van. A legtöbben a fájdalomhoz kötik a magányt, de ha meg tudsz barátkozni vele, más szemszögből tudsz rá tekinteni, akkor ez a fájdalom megszűnik létezni.

2. Felhagysz a kapcsolatok keresésével

Amikor megbékélsz magaddal, és kényelmesen elvagy egyedül, felhagysz azzal, hogy harcolj a magány ellen. Már kevésbé lesz fontos, hogy betöltsd azt az űrt, már nem adsz bele mindent, hogy új társra lelj, egyszerűen csak hátradőlsz, és így vársz a pillanatra, amikor valaki ismét felbukkan az életedben.

3. Kapcsolatot építesz önmagaddal

Kapaszkodókat, motiváló gondolatokat keresel, saját magadon dolgozol, időd lesz elfogadni a hiányosságaidat, és megpróbálod jobban megérteni önmagad. Olyan, mintha egyszerre két szerepet játszanál el: önmagadét és a legjobb barátodét.

4. Többé már nem fog érdekelni, mit gondolnak mások rólad

Teljesen hidegen fog hagyni, mit gondolnak az emberek, ha egyedül rendelsz egy kávézóban vagy váltasz jegyet a moziban. Amint elfogadod az egyedüllétet, senki sem érheti el, hogy kellemetlenül érezd magad.

5. Megfeledkezel arról, milyen érzés csapatban játszani

Önálló, független emberként megszokod, hogy egyedül kell boldogulnod. Ettől pedig magabiztosabbá válsz, és pontosan tudod, hogy egyedül csak önmagadra számíthatsz.

6. Jobban megismered önmagad

Megszűnik az, hogy mások köré építsd az életedet. Most már csakis te vagy az egyedüli főnök, és te rendelkezel a döntési jog felett. Ehhez azonban jobban ki kell elemezned és meg kell értened önmagad.

7. Senki sem fogja összetörni a szíved

Amikor átadod magad az egyedüllétnek, már nem próbálod hamis románcokkal ámítani a lelked, vagy haszontalan kapcsolatokkal betölteni az ürességet. Ha sikerül elfogadnod a magányt, többé már nem lebeg előtted a visszautasítás és a csalódás kockázata.

8. Imádni fogod ezt az állapotot!

Gyakran gondoljuk azt, hogy az egyedüllét maga a pokol. De ha eljutsz arra a pontra, hogy megértsd, mekkora segítségedre lehet a fejlődésben, rájössz arra, hogy a magány inkább ajándék, mint büntetés.

9. Megtanulsz szabadságot adni

Megszűnik az a kényszer, hogy állandóan uralni akard az életed, hogy foggal-körömmel irányítsd a mindennapjaidat. Fontosabb lesz számodra a szabadság, a saját ritmusod, és talán ez a legtanulságosabb feladat, melyet a sors az utadba állíthat.

10. Javulni fog a magadról alkotott véleményed

Többé már nem kell jóváhagyást keresned a környezetedben. Már nem függsz senkitől. Így megérted, hogy az egyedüllét az, amire jelenleg szükséged van. És ha valami változni fog a jövőben, már tudni fogod, hogy csak te lehetsz az, aki a saját döntéseit meghozza.

Az egyedüllétet megéri a maximumon megélni és kiaknázni, mert gyógyító ereje van.