Menü Bezárás

Ezen a hőmérsékleten kell ruhát mosni, hogy a mosógép kevés áramot fogyasszon

Az árammal működő háztartási gépek napi használata, bizony eléggé meg tudja terhelni a pénztárcánkat, ez alól nem kivétel a mosógép sem. A mosógép használata az áramfogyasztás 7%-át teszi ki.

Hoztunk pár hasznos tippet, amivel csökkentheted az energiafogyasztást és a pénztárcádban is több pénz marad.

Biztosan sok helyen olvastad, hallottad, hogy ha egy elektromos gépet nem használunk, akkor a konnektorból is húzzuk ki a csatlakozót, mivel ezek akkor is áramot fogyasztanak, ha éppen nincsenek bekapcsolva.

A másik hasznos tipp, hogy ne mossunk csak egy-két ruhadarabot, mindig várjuk meg, míg annyi ruhánk lesz, amivel tele tudjuk tömni a mosógép dobját.

Ha nagyon piszkos ruhát kell kimosnunk, akkor előtte áztassuk, dörzsöléssel próbáljuk meg eltávolítani a szennyeződést, majd utána tegyük a mosógépbe, hogy rövidebb időprogramon tudjuk mosni a ruhát.

Ne mossuk ruháinkat nagy hőfokon, ha eco móddal rendelkezik a mosógép és az 30 fokon mos, akkor használjuk ezt az opciót, ha nincs ilyen opció, akkor állítsuk a hőfokot 30 fokra. Ennek köszönhetően a mosógép energiafogyasztása a felére csökken!

“A mosógépnél ez nagyban függ a használt hőmérséklettől. Normális esetben, ha a gépet 60 fokos hőmérsékleten használjuk, a fogyasztás 80 kWh körül van. Ha alacsonyabb hőmérsékleten, 40 fokon mosunk, a csökkenés majdnem 50%-os” – fogalmaz a szakember.

“Az ajánlás szerint 30 fokon kell ruhát mosni. A mosógép munkáját is segíthetjük azzal, hogy meleg vízzel töltjük fel mosás előtt (ha ezt a gép típusa megengedi), így kevesebb időbe telik, míg a gép felmelegíti a vizet a kívánt hőmérsékletre” – magyarázta Andrei Orban energetikai szakértő az Antena 3 televíziónak.

Próbáljátok ki és osszátok meg velünk a véleményeteket, tegyünk együtt a környezetért és spóroljunk okosan.