Menü Bezárás

Ezért egészségesebbek a japán nők és ezért élnek sokkal tovább – Ezeket a szokásokat követik szigorúan

Egészséges életmód, melyet követve a japán nők nem híznak el, és sokáig élnek!

Ezért egészségesebbek a japán nők és ezért élnek sokkal tovább - Ezeket a szokásokat követik szigorúan

Világviszonylatban Japánban legmagasabb az átlagéletkor és ugyancsak itt van a legkevesebb (a lakosság alig 3,5 %) túlsúlyos ember. Nézzük, mi lehet a japán emberek titka!

1. A desszert teljes hiánya

A japánok ugyanis az étkezést általában egy zöld teával, vagy gyümölccsel fejezik be, a nálunk megszokott sütemények helyett. Édességet esetleg csak délután fogyasztanak, egy kávé mellé, de ezek az adagok jóval kisebbek az általunk fogyasztottaknál. Egy japán felnőtt napi átlagos cukorbevitele alig 48,8 gr, míg ez az angolok esetében 100,4 gr.

2. Alga fogyasztása

Ugyanis, az alga rendkívül gazdag antioxidánsokban, ami hozzájárul a megfelelő testsúly megtartásához, mivel megakadályozza a zsírok felszívódását.

3. Kis adagok fogyasztása

Mivel soha nem eszik degeszre magukat, ezért egy nap alatt 10%-al kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe, mint az angolok.

4. Szója, hal és zöldség alapú étrend

A japánok ötször több hüvelyes élelmiszert fogyasztanak, mint bármely más nemzet, melynek nagy szerepe van a rákos megbetegedések megelőzésében. Ugyanakkor sok halat fogyasztanak, melyek köztudottan gazdag ásványtartalommal rendelkeznek, különösen jód, omega-3, és fluor tartalmuk jelentős. Mindezek mellett még jelentős mennyiségű szója is jelen van az étrendjükben, minek következtében a menopauza később áll be a japán nők életében.

5. Gyaloglás

Mivel az autóval való közlekedés Japánban költségesnek bizonyul, ezért sokan a tömegközlekedést, vagy a gyaloglást választják.

6. Kevesebb fertőzött élelmiszer

Mivel a japánok vagy friss, vagy többnyire erjesztett és savanyított zöldséget fogyasztanak, ritkán szenvednek élelmiszer által okozott fertőzést. Az erjesztett zöldségek által, pedig a bélflóra számára kedvező baktériumok kerülnek szervezetükbe, növelve ezzel immunrendszerük kitűnő működését.