Menü Bezárás

Ezért kellene minden nap disznózsírt fogyasztanod

Sok ember ódzkodik a disznózsír fogyasztásától, és a főzéskor, sütéskor is inkább a napraforgóból kipréselt olajat használják, azt gondolván, hogy a növényi eredetű olajszármazékok egészségesebbek.

Azonban a BBC megbízásából végzett kutatásban résztvevő szakértők nemrég arról számoltak be, hogy a disznózsír bekerült a legtöbb hasznos tápanyagot tartalmazó ételek top 10-es listájába. Ugyanis, a disznózsír gazdag B-vitamin forrás, és sok, az emberi szervezet működéséhez szükséges ásványi anyagot is tartalmaz.

A disznózsírban található oleinsav képes enyhíteni a depresszió tünetein, szabályozza a szervezet hormonháztartását, és a pajzsmirigyek optimális működéséhez is hozzájárul. Egyes szakértők szerint a főzéshez disznózsírt használó nők körében ritkábban fordul elő a mellrák, és még az ételek íze is finomabb lesz.

Kevesen tudják, hogy az olívaolaj után a disznózsír tartalmaz a legtöbb többszörösen telítetlen trigliceridet, amely a legegészségesebb zsírokat jelenti.

Emellett a disznózsír enyhítheti az alkoholmérgezés tüneteit, mivel védőréteget képez a gyomorfalán, így kisebb mértékben szívódhat fel az alkohol. Ezért ha legközelebb beleveted magad az éjszakába, ahol tudod, hogy sok alkoholos italt fogsz fogyasztani, előtte egyél meg legalább egy szelet zsíros kenyeret.

Kisebb mennyiségben fogyasztva, a disznózsír jót tesz a szívműködésnek, az izomzatnak, de akinek keringési problémái vannak, az nem vigye túlzásba a disznózsír fogyasztását.