Menü Bezárás

Ezért tesznek hatalmas hibát a szülők, ha maguk között hagyják aludni a gyereket!

Sok szülő nem gondolná, de hatalmas hibát követ el akkor, amikor maguk közé teszik a gyereket éjszakára aludni, vagy hagyják, hogy a nagyobb gyerek átjárjon az éjszaka közepén a szülők ágyába.

Miért?

A szakértők szerint a gyermekkel egy ágyban való alvás sem a szülőnek, sem pedig a gyereknek nem tesz jót. A szülői oldalát tekintve egy kutatás eredményei arról számoltak be, hogy sokkal stresszesebbek, feszültebbek azok a szülők, akik között a gyerek ott alszik. Mindez egyrészt annak tudható be, hogy az agy tudja, hogy valakire figyelni kell, óvni kell őt, és emiatt nem tudunk egy normálisat aludni éjszaka.

Egy másik szülő szempont a párok elhidegüléséhez vezet. Kevesebb így a testkontaktus, az egymáshoz bújás, az ölelkezés, ami egy bizonyos idő után ahhoz vezet, hogy a párok szépen lassan elhidegülnek egymáshoz és megszokják ezt a helyzetet. Mire pedig észbe kapnak, hogy eltávolodtak egymástól, addigra már késő.

A gyerek oldaláról tekintve a dolgot szintén közrejátszik itt az, hogy nem tudja magát rendesen kipihenni. Bármennyire is legyen nagy és tágas az ágy, akkor sincs akkora helye, mintha a saját ágyában aludna egyedül.

Mindemellett egy kutatás eredménye szintén azt bizonyítja, hogy azok a gyerekek, akik a szülők között alszanak nem elég talpraesettek, magabiztosak az életben. Sokkal később válnak az élet minden területén önállóvá.