Menü Bezárás

Ezzel az egyszerű trükkel könnyedén megszabadulsz a kertet támadó csigák ellen

A csigák és a meztelen csigák különösen szeretik a fiatal növényeket és nagy károkat tehetnek a kertben. Egy kertészeti szakértő a vegyszerek használata helyett megosztotta, hogyan lehet természetes módszerekkel elriasztani ezeket a kellemetlen kártevőket.

David Domoney kertészmérnök és televíziós kertészeti szakértő bemutatta a csigák és csupasz csigák elriasztásának legjobb természetes módszereit. Többek között megosztotta, hogy lehet határokat felállítani, amiken a kártevők nem szívesen haladnak át, és elárulta, mi a csigák legnagyobb ellensége.

Domoney szerint a csigák legnagyobb ellensége a napfény, ami kiszáríthatja őket, ezért jönnek elő inkább éjszaka, és emiatt a szakértő szerint a legjobb, ha nem öntözünk túl későn az esti órákban, mert ha a föld túlságosan nedves marad, a csigák előszeretettel előmásznak.

A kertészeti szakértő azt is elmondta, hogy vannak olyan természetes akadályok, amelyekkel el lehet riasztani a csigákat, mivel a kártevők nem szeretnek átmászni rajtuk.

Az első ilyen akadály a kávézacc, mivel ez is kiszárítja a csigákat, és kellemetlenné teszi számukra a mozgást az adott területen – írja az Express.co.uk.

Ugyanakkor gyapjú gombolyagokat is beszerezhetünk, ez szintén teljesen természetes védekezési módszer, és nem tesz kárt a csigákban, egyszerűen csak távol tartja azokat a kerttől. A gyapjúfonalat egyszerűen el kell rendezni a növények töve körül, majd alaposan megöntözni körülötte a földet.

A csigák nem kedvelik a gyapjú finom szálait és rostjait, és nem másznak át ezen az akadályon, mivel több nyálkát kellene termelniük ahhoz, hogy át tudjanak haladni rajta, ami a kiszáradás veszélyével járhat a számukra.

David Domoney szerint a kavics és az öntapadós rézszalag is jó megoldások lehetnek a csigák elriasztására.

Ha azonban az akadályok mégsem működnének, próbálkozhatunk sörcsapdával is. Ehhez akár papír kávéspoharakat is használhatunk, amiket be kell ásnunk a földbe, úgy, hogy a pohár szája körülbelül 2 és fél centi magasan kiálljon a földből – így a kisebb bogarak nem esnek bele – és tegyünk a poharak aljára egy kevés sört.

A csigák belemásznak a pohárba, és később eltávolíthatjuk őket a kertből.

Forrás