Menü Bezárás

Felmondtak a munkahelyükön és egy kisbusszal indultak útnak – megfelezték a kiadásaikat és egy egész évig nem kellett dolgozniuk

A pár több mint két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy életmódot vált: felmondtak a munkahelyükön, a felére csökkentették a kiadásaikat miközben átalakítottak egy furgont, és azóta is úton vannak.

A séf Nat és a fotós Abi nemcsak a kiadásaikat tudták lecsökkenteni, de egy egész évig nem kellett dolgozniuk, miközben úton voltak.

Már majdnem 3 éve élnek az átalakított furgonban két kutyájukkal, és Lets Play Ride and Seek néven az Instagramon és a YouTube-on is megosztják kalandjaikat.

Az egyik YouTube videójukban az amerikai pár arról beszél, hogy mindig is ki akarták próbálni ezt az életmódot. Így, amikor végül úgy döntöttek, hogy útnak indulnak, mindent pontosan elterveztek. Tudták, mennyi pénzre lesz szükségük, és a megtakarításra is kidolgoztak egy jól működő rendszert.

Most havonta átlagosan 1400 dollárt költenek el, ami körülbelül a fele annak, amit akkor költöttek, amikor még lakást béreltek.

„Amikor még házban laktunk, minden hónapban ennek a dupláját költöttük el. Szóval arra jöttünk rá, hogy a furgonban élni sokkal kevesebbe kerül, mint egy rendes házban” – mesélte Abi. „Így már nem kell a napi 8 órás munkaidő rabszolgáinak lennünk, kevesebbet dolgozunk, és több időt tudunk egymással tölteni.”

Amikor spórolni kezdtek az útra, mindketten eladták az autójukat, és megvásárolták a furgont 6000 dollárért, de további 10.000 dollárt költöttek annak átalakítására.

Nat szerint ez sok, és olcsóbban is kivitelezhető lett volna, de nagyon pontos elképzeléseik voltak arról, hogy mit szeretnének, és ezért hajlandók voltak többet költeni rá.

A pár 18 hónapig keményen dolgozott, hogy megtakarítson további 12.000 dollárt, és így elég pénzük volt egy egész évre anélkül, hogy dolgozniuk kellett volna.

„Amikor eldöntöttük, hogy így akarunk élni és utazni, tudtuk, hogy előre kell terveznünk anyagilag” – mondta Nat az egyik YouTube videójukban.

Abi elmagyarázta, hogy az első lépés egy költségvetés megtervezése volt, amit havi körülbelül 2000 dollárra becsültek.

De miután már majdnem 3 éve úton vannak, még ennél is kevesebbet költenek, maximum 1600 dollárt havonta, a jobb hónapokban pedig csak 1400 dollárt.

Ez fedezi a benzint, az ételt, az általános utazási költségeket és minden egyebet.

A többit egy megtakarítási alapba fektetik be, amit felhasználhatnak a különböző javításokhoz, ha esetleg szükség lenne rá. Annak érdekében, hogy felkészüljenek az úton töltött időre, a párnak csökkentenie kellett az akkori megélhetési költségeit.

A minimalista életmódhoz való felkészülés egyik legfontosabb lépése az volt, hogy eladták a holmijuk nagy részét. „Nagyjából minden cuccunkat eladtuk” – árulta el Abi. „Tartottunk két vásárt az udvarunkon, sok mindent pedig az interneten adtunk el, és ezzel nagyon sokat sikerült félretennünk.”

Ezenkívül lecserélték a három hálószobás lakásukat egy kis stúdiólakásra, hogy spórolni tudjanak a bérleti díjon, ugyanakkor olyan költséges dolgokról is lemondtak, mint az internet (ehelyett a telefonjukon hoztak létre hotspotot) és a Netflix.

Amikor útnak indulásuk után egy évvel fogyni kezdett a pénzük, Abinek sikerült beütemeznie néhány fotózást, amivel eleget keresett további 6 hónapra.

Most nincsenek adósságaik és, mivel egy átalakított furgonban élnek, bérleti díjat sem kell fizetniük.

„Ez azt jelenti, hogy a pénzünk sokkal tovább tart” – mondta Nat.

A pár szeretné a lehető legtovább fenntartani ezt az életmódot, akár azt is elképzelhetőnek tartják, hogy egész hátralévő életükben így éljenek.

Továbbra is megosztják kalandjaikat az Instagramon és a YouTube-on is. Forrás