Menü Bezárás

Fiú leleplezi mostohaapját, aki az egész családot becsapta, hogy megszerezze a nagyi örökségét

Egy szerető fiú leleplezi mostohaapja gonosz tervét, hogy megszerezze magának a nagymamája örökségét. Tájékoztatja a nagymamáját, és ráveszi, hogy változtassa meg teljesen a végrendeletét.

„Tűnj innen, Braiden” – mondja Greg a mostohafiának, miközben a fiú a nappaliban tévét néz.

„De hát itt az ideje a kedvenc műsoromnak!” – nyöszörögi Braiden szomorúan, miközben feláll a nappali kanapéjáról.

„Senkit sem érdekel. Gyere, menj a szobádba, és ne zavarj” – mondta Greg, és lecsöppent a kanapéra, hogy maga is tévézzen.

Braiden sírt a nagymamája szobája felé vezető úton. Szorosan átölelte, miközben tovább sírt.

„Mi a baj, kicsim?” – kérdezte tőle Nelly nagyi.

„Greg kirúgott a nappaliból, amikor éppen kezdődött volna a kedvenc műsorom. Miért ilyen gonosz, mogorva ember?” – kérdezte.

„Jaj, drágám – mondta Nelly nagyi, és vigasztalóan megveregette Braiden hátát -, sajnálom, hogy megint át kellett menned ezen. Szeretnél mégis megnézni? A nagyi tévéje működik… És van egy kis chipsem, amit együtt ehetünk!” – ajánlotta fel. „Mit szólsz hozzá?”

Braiden letörölte a könnyeit, és széles mosolyt húzott az arcára. „Te vagy a legjobb, nagyi! Szívesen megnézném veled a kedvenc sorozatomat!”

Braiden az egész délutánt Nelly nagymamával töltötte a szobájában, ahol a kedvenc sorozatát nézték, és együtt nevettek, miközben chipseket ettek és jeges teát ittak uzsonnára.

Egy nap Braiden meghallotta, hogy az édesanyja és a mostohaapja beszélgetnek. Greg azt mesélte Lucynak, hogy mit szeretne kezdeni a házzal, ha Nelly nagyi meghalt, és azt mondta neki, hogy eladhatnák a házat, és vehetnének egy kisebb házat, hogy azt csinálhassanak a pénzzel, amit akarnak.

„Nagyi, ne igyál abból a pohárból! Greg tett bele valamit” – suttogta.

Lucy minden alkalommal összerezzent, amikor Greg az anyja haláláról beszélt, de félt megdorgálni. A férfi lobbanékony volt, és nem akarta a rossz oldalára állítani, hogy mit tehetne.

Braiden sírva fakadt, amikor kihallgatta a beszélgetést, szíve szakadt meg, hogy szeretett nagymamája haláláról beszéltek. „Nem akarom, hogy a nagyi meghaljon” – mondta magában – „kérlek, Istenem, ne vedd el tőlem a nagyit!”.

Nelly nagymama 80. születésnapján Braiden látta, hogy a mostohaapja valamit a nagymama italába tölt. Greg a fiúra pillantott, és szikrázva nézett rá.

„Nem láttál semmit, vagy megkóstolod az övemet!” – fenyegette meg.

A fiú tudta, milyen az, amikor Greg megbünteti, és nem akarta még egyszer átélni ezt. Azonban túlságosan szerette a nagymamáját ahhoz, hogy hagyja, hogy bármi történjen vele.

„Nagymama, ne igyál abból a pohárból! Greg tett bele valamit” – suttogta.

Nelly nagymama megdöbbent, és úgy döntött, szembesíti a lányát. „Lucy! Te tudtál erről?!” – kérdezte. „Hogy tehetted ezt velem?!”.

Még Lucy is meglepődött azon, amit Greg tett, és nem tudta elhinni, hogy a férfi, akihez hozzáment, képes volt ilyesmire, különösen az édesanyjával. Úgy döntött, hogy megadja Gregnek a bizalmat, és nem szembesítette azzal, amivel Braiden vádolta.

Amikor végül együtt szembesítették, Greg gúnyolódott: „Hogy hiheted el, amit egy nyolcéves gyerek mond! Ne higgy neki! Túl sok tévéműsort néz, ami a fejébe száll” – próbált hazudni.

Nelly nagymama tudta, hogy nem bízhat tovább Gregben és Lucyban, és ki akarta küldeni őket a házából. Braiden megkérte, hogy maradhasson nála, és ő beleegyezett, mert félt attól, hogy Greg mit tenne Braidennel.

Aznap, miután Greg és Lucy elmentek, Nelly nagyi ellenőrizte az otthon fő helyiségeiben lévő rejtett biztonsági kamerákat, amelyekről Gregnek fogalma sem volt. Mindent látott, és bosszús volt.

Néhány nappal később Nelly nagyi megkérte Greget és Lucyt, hogy térjenek haza. Azt mondta, hogy van néhány fontos dokumentum, amit alá kell írniuk, és ez izgatottá tette Greget.

„Ó, hála Istennek, hogy anyád nekem hitt, és nem a pletykás fiadnak! Nekünk adja az örökségét!” – mondta, miközben Nelly nagyi házához hajtottak.

Lucy hallgatott mellette, ahogyan az elmúlt héten is, Braiden és az anyja nélkül. Amikor odaértek, Lucy egyenesen a fiához és az anyjához ment, hogy megölelje őket. Aztán Nelly átadta Gregnek a papírokat.

„Köszönjük, hogy ránk bíztad – mondta Greg széles mosollyal az arcán -, jó kezekbe teszed a vagyonodat!”.

„Biztos vagyok benne, hogy az lesz” – mondta Nelly nagymama.

Greg anélkül, hogy átolvasta volna a papírokat, aláírta a kiemelt helyen, ahol a neve szerepelt. Visszaadta őket, és megkérdezte: „Szóval, mikor írjuk át a papírokat a nevünkre?”.

Nelly nagyi elvigyorodott. „Amint lehet, átírom Lucy és Braiden nevére – árulta el -, ami téged illet, köszönöm, hogy aláírtad a válási papírokat. Hamarosan hallani fogsz az ügyvédeinkről.”

Greg szeme tágra nyílt, amikor megpróbálta újra kikapni a papírokat Nelly kezéből. „Nem!” – kiáltotta. „Én NEM válok el Lucytól! Miről beszélsz?!” – kiabálta.

„Vagy békésen távozik innen, vagy hívjuk a rendőrséget, és megvádoljuk gyilkossági kísérlettel. A te döntésed, Greg” – mondta neki Lucy – „Nem hiszem el, hogy egy ilyen szörnyeteghez mentem feleségül, mint te”.

Greg legnagyobb félelme az volt, hogy börtönbe kerül, ezért úgy döntött, hogy nem foglalkozik a témával. Elhajtott a kocsijával, és soha többé nem mutatkozott Nelly nagyinak, Lucynak vagy Braidennek.

Közben Lucy és Braiden Nelly nagymamánál éltek. Sok időt töltöttek együtt családként, és a legtöbbet hozták ki Nelly nagyi hátralévő életéből. Végül megörökölték a házat, és továbbra is ott laktak, amíg Braiden fel nem nőtt.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

Az igazság kimondása életeket menthet. Braiden attól félt, hogy Greg megbüntetné, amiért elmondta az igazat, de végül megmentette a nagymamája életét.

Használjuk ki a családdal töltött időt, mert semmi sem tart örökké. Braiden és Lucy gondoskodtak arról, hogy sok időt töltsenek Nelly nagymamával, miután Greg eltűnt a képből. A legtöbbet hozták ki az együtt töltött időből azzal, hogy értékes emlékeket szereztek, amíg Nelly nagyi meg nem halt.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat, és inspirálja őket.