Menü Bezárás

Franciaországban betiltották a 15 éven aluli gyerekeknek a mobiltelefon használatát az iskolában!

A tanárok és szülők egyaránt sokat panaszkodnak, mert a gyerekek nagyon sok időt töltenek az okostelefonok mellett, ez pedig a házi feladat és a tanulás rovására megy. Franciaországban viszont egy lehetséges alternatívát találtak a probléma orvoslására.

Franciaországban a 15 éven aluli gyerekek számára tilos a mobiltelefon használata az iskola területén belül, adta hírül a Business Insider. És ebéd időre is vonatkozik ez a megszorítás!

A kormány azért hozta ezt az intézkedést, mert a fiatalabb generáció kezdett egyre inkább mobilfüggővé válni. A törvényt júniusban fogadták el, a francia elnök Emanuel Macaron ajánlása szerint.

A szabályozás nem csak a mobiltelefonokra, hanem a táblagépekre és az okos órákra is vonatkozik. Ha a gyerek magával vitte a telefonját az iskolába, akkor a nap folyamán egy szekrényben kell tartania, és egyáltalán nem veheti a kezébe.

Szakértők szerint a mobiltelefon-függőség antiszociális viselkedést okoz, érdektelenné válnak a valós világ dolgaival szemben, és sokkal több konfliktus alakul ki mind az iskolai, mind pedig az otthoni környezetben.

A túlzott mobiltelefon-használat álmatlanságot, ingerlékenységet, szorongást, látás-, és gerincproblémákat okozhat.