Menü Bezárás

Friss: jönnek a mínuszok, már a fél országra kiadták a riasztást

Készüljünk fel rá időben!

Az ország túlnyomó részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a ködfoltok délelőtt feloszlanak, inkább csak a nyugati, délnyugati határvidéken lehetnek tartósan felhős tájak, de csapadék nem várható – írja a kideru.hu . A délkeleti, keleti szelet az ország északkeleti harmadának kivételével élénk, elsősorban a Dunántúli-középhegységben és a Börzsönyben erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére többnyire 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn egyes tájakon hajnalban már fagyni fog, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, de a a legmagasabb nappali hőmérséklet még mindig 5 és 12 fok között alakul.

Hétfőre a tartós, sűrű köd miatt pedig több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki.

Kedden már egy kicsit hidegebb lesz, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Jön a feketeleves

Szerdán ismét bekeményít az időjárás és nem kegyelmez az égi áldás – már egyre több helyen ered el az eső, csütörtökön pedig kiadós csapadékra lehet számítani, ami vasárnapig egész biztos kitart.

Decemberben megjön a tél

Továbbra is téli fordulat látszódik december első napjaira: délutánonként már csak 3-7 fok valószínű, reggelente -5, 0 fok lesz. Havas eső, hózápor is előfordulhat már.