Menü Bezárás

Ha csak egyetlen újévi videót nézel ma meg, Anthony Hopkins üzenete legyen az

Anthony Hopkins 47 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy végleg leszámol az alkohollal, azóta egy kortyot sem ívott. Most egy újévi üzenetben beszélt az önszeretet erejéről.

December 31-én ünnepli 85. születésnapját a kétszeres Oscar-díjas színész, Anthony Hopkins, aki egyben 47 éve döntött úgy, hogy végleg leszámol az alkohollal.

“Csak szeretnék mindenkinek boldog új évet kívánni, és azt is elmondani, hogy ma 47 éves józanságomat ünneplem” – kezdte a 85 éves Hopkins. “Ez egy üzenet, amit nem nehéznek szántam, de remélem, hasznos. Gyógyulófélben lévő alkoholista vagyok. És tudom, hogy vannak emberek, akik ezzel küzdenek”.

“Egy olyan világban, amely tele van gyűlölettel és megalkuvással, egy olyan világban, ahol a gyerekeket terrorizálják, azt mondom, legyetek kedvesek magatokhoz. Maradj távol a mérgező emberektől, ha megbántottak téged. Éld az életed. Légy büszke az életedre” – folytatja a színész.

Anthony Hopkins a továbbiakban felidézte azt a “kétségbeesett helyzetet”, amelyet személyesen élt át közel öt évtizeddel ezelőtt, mielőtt józan lett, úgy véli “valószínűleg már nem volt sok ideje hátra”.

“Egy nap egyszerűen be kellett látnom, hogy valami nagyon nincs rendben velem” – mondta a színész. “Nem tudtam, hogy ez egyfajta állapot – mentális, fizikai, érzelmi állapot, amit alkoholizmusnak vagy függőségnek hívnak. Nem vagyok szakértője a drogoknak – nem vagyok szakértője semminek. Nem tudok semmit. Kivéve, hogy találtam egy olyan életet, ahol senki sem terrorizál.”

“Azt akarom mondani mindazoknak a fiataloknak, akiket terrorizálnak, vigyázzatok – legyetek büszkék magatokra” – folytatta Hopkins.

“Ne hallgassatok rájuk. Ne hagyjátok, hogy lekezeljenek benneteket. A depresszió része az életnek, néha [ahogyan] a szorongás is. Az élet kemény.”

Anthony Hopkins a továbbiakban elmondta, hogy ő “nem egy jótevő”, és viccelődött azzal, hogy ő “egy öreg bűnös, mint mindenki”, de neki “a legjobb élete van, amit [valaha] el tudna képzelni”.

“Szóval bárhol is vagy, kérj segítséget. Ne szégyelld magad” – biztatott a Két pápa sztárja. “Legyetek büszkék magatokra, bármit is tesztek. Ne hagyjátok, hogy bárki is lehúzzon titeket. Ha dühösek vagytok, legyetek dühösek rájuk. … Ünnepeljétek magatokat”.

A poszthoz a következő aláírást fűzte: “Mindenkinek egészséges 2023-at kívánok”.

Fotó: YouTube