Menü Bezárás

„Ha mindent elengedsz, a legjobb jön el hozzád” – 7 tipp Sri Shankar-tól, amelyek optimizmussal töltenek el

Sri Sri Ravi Shankar egy indiai guru és közszereplő, az „Art of Living Foundation” nemzetközi szervezet alapítója. 2004-ben és 2006-ban a Nobel-bizottság őt jelölte a Nobel-békedíjra, 2009-ben a Forbes India magazin szerint az öt legbefolyásosabb indiai ember egyike. Ezenkívül Sri Sri Ravi Shankar az Európai Parlamentben évente megrendezésre kerülő „Az üzleti etikáért” fórum ösztönzője is.

1. Sehová se kell úgy rohanni. De ott kell lenned, ahol neked jó. Ha úgy érzed, hogy valahol ott vagy, ahol neked nem jó, akkor állj fel és menj oda, ahová a belső hangod irányít. De ne feledd, hogy sokszor nem kell sehová se menned, hogy megtaláld, amit keresel. Ez egy nagyon finom határ, a kulcs az állandó jelenlétében van.

2. Ne törekedj az emberek és események ellenőrzésére. Ne tervezz, ne várj, ne vágyj, légy rugalmasabb. Légy képes szünetet, pihenőt tartani, amely során semmi sem történik. Hagyjad, hogy az emberek odajöhessenek hozzád, és az események maguktól történjenek. Mert hiszen semmi sem történik veled véletlenül.

3. Add meg magadnak azt a szabadságot, hogy önmagad lehess, másoknak pedig azt, hogy mások lehessenek. Ne feledjük, hogy mindenkinek megvan a saját útja és a saját maga által elkövetett hibáiból leszűrhető tanulságai. Ha az útjaitok keresztezik egymást, tökéletes, de ha eltérnek, akkor az is jó, mert minden mindig jó valakinek.

4. Ne próbálj meg mindent és egyszerre megtenni, birtokolni. Még akkor sem, amikor úgy tűnik, hogy nincs semmid, mert hiszen mindig van valamid, és azt ne félj megosztani a feléd kinyújtott kézzel, legyen az a barátodé, a testvéredé, vagy egy ismeretlené. Légy mértéktartó mindenben.

5. Amikor találkozol valakivel, mosolyogj, szeress, mindig és mindenkit. De soha ne mondj búcsút, mert semmi sem végleges. Mondjad ehelyett azt: „Köszönöm, és a legközelebbi találkozásig!”

6. Legyél nyitott az emberek irányában, a világmindenség, az Isten iránt – hívhatod, ahogy csak szeretnéd. Bízz abban, hogy az életedben minden a neked legjobb módon történik. Még akkor is, ha most úgy tűnik, nincs ennél rosszabb; hidd el, hogy van… Soha nem tudhatod, hogy az új helyen mit fogsz találni, és mit veszítesz.

7. Ahhoz, hogy egy tiszta inget végy fel, ahhoz a piszkosat le kell vetni. Lehetetlen új dolgokat megtanulni vagy megváltoztatni a régi dogmák és hiedelmek keretein belül. Gondoskodj róla, hogy agyad, gondolkodásmódod rugalmas maradjon!