Menü Bezárás

Halálra rémült a család, amikor egy fél méteres piton mászott ki a WC-ből

Egy thaiföldi háziasszony egy fél méteres pitont talált a fürdőszobában, a rémült nő arra figyelt fel, hogy a kígyó épp mászott volna kifelé a WC-ből.

Suwi Paramas elmondta, hogy éppen befejezte a fürdőszoba használatát, a kezét mosta, amikor egy félelmetes sárga kígyó jelent meg a WC-csészében. A nő rémülten hátrahőkölt, amikor a kígyó felé ugrott, üvöltve kiszaladt a szobából, és segítségül hívta férjét és sógorát. A férfiak azonnal értesítették a hatóságokat.

A kockás piton Délkelet-Ázsia egész területén megtalálható, erdőkben, mocsarakban, csatornákban, de sajnos még városokban is előfordulnak, ezért gyakran konfliktusba kerülnek az emberekkel.

Ez a faj a világ egyik legnagyobb kígyója, egy kifejlett példány képes megenni embereket, macskákat, kutyákat, madarakat, patkányokat és más kígyókat. Átlagos hossza 3-6 méter, de egy kifejlett példány, akár 9 méter is lehet.

Az alábbi videón látható, ahogyan próbálják egy speciális fogóval megközelíteni a kígyót. A két férfi nem sok sikerrel járt, a kígyó akkora ellenállást fejtett ki, hogy nem tudták kihúzni a lefolyóból.

Végül Suwi és családja azt mondta, nem bánják, ha összetörik a vécécsészét, csak valahogy vegyék onnan ki a kígyót. Hiába szedték le a kerámia részt, a kígyó az U-alakú kanyarba rekedt.

„Annyira féltem, nem is tudtam nézni, hogy szedik ki a kígyót. Meg is ölhetett volna. A gyomra túl nagy volt a lyukhoz, ezért miután leszerelték a vécét, szét kellett húzni. Nagyon nehezen tudták kiszedni, de végül sikerült” – mondta a nő.

A mentőakcióban végül senki sem sérült meg, a kígyót is épségben szállították el az állatmentők, hogy a természetes közegében szabadon engedjék.