Menü Bezárás

Hogyan Éleszd Újjá a Hervadó Aloe Verádat: A Leghatékonyabb Regenerálási Tippek

Az aloe vera egészségtelen és haldoklik? Ezzel a szakértői módszerrel ugyanolyan szép leszel, mint korábban: így revitalizál.

Az aloe vera az egyik legismertebb növény, amely világszerte megtalálható a háztartásokban. Ez egy szukkulens – nem kaktusz -, amelyet nagyon könnyű kezelni és ápolni. Ez az ezer tulajdonsággal rendelkező növény azonban idővel sok problémát okozhat. A rossz ápolás, a parazita- és gombafertőzés miatt a növény szenvedhet, majd elrohadhat. Újraélesztéséhez létezik a kertész módszere, amelyet azonnal végre kell hajtani.

HOGYAN LEHET FELÉLESZTENI AZ ALOE VERA NÖVÉNYT

Az aloe vera növény számos egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik, különösen a leveleiben található gél tekintetében. Reggelente mindig napi 4 órán át közvetlen napfénynek kell kitenni, majd a növényt forgalmazó termelő utasításai szerint kell ápolni.

Mint már említettük, ez egy olyan zamatos növény, amely nagyon jól viseli a hőmérséklet-ingadozásokat vagy a nem megfelelő emberi beavatkozásokat. Általában mindig szép és nem okoz gondot, de bizonyos esetekben rothadhat vagy kiszáradhat . Az első dolog, amit a száraz vagy rothadt levelekkel kell tennünk, hogy azonnal eltávolítjuk őket, majd kiderítjük, mi történt velük.

Ez egy különleges tulajdonságokkal rendelkező növény, ezért nem bírja a fagyot. Ha nulla fok alatti hőmérsékleten a szabadba kerül, nagy károkat szenved. Ugyanez vonatkozik a fagyra vagy a jégesőre is.

Ilyenkor a növény sötét foltokkal telik meg, ami jelzi, hogy az elszenvedett kár nagyon súlyos. A gazda módszere az, hogy a növényt azonnal behozza a házba vagy egy védett üvegházba.

Öntözés: Kiszáradhat vagy elrohadhat a növény?
Vannak olyan esetek is, amikor a növény a túl sok vagy túl kevés víztől szenvedhet. Ilyenkor a levelek kiszáradnak, vagy a gyökerek teljesen elrohadnak. A zamatos növényt csak heti két-három alkalommal kell öntözni, ha a talaj száraz.

A talajnak, amelyben nő, vízáteresztőnek kell lennie, a cserépnek pedig lyukasnak kell lennie.

Ha a levelek kiszáradtak vagy rothadtak, fontos, hogy azonnal eltávolítsuk őket, cseréljük ki a célcserépet, és gondoskodjunk arról, hogy a növény tápanyagot, fényt és megfelelő öntözést kapjon.

Ha a növényt rosszul öntözik, a középső levelek elrohadnak, és gombák is kialakulhatnak, amelyek teljesen károsítják a növényt. Fontos, hogy azonnal cselekedjen, és akár aloe vera növény szakértő segítségét is kérje.

Ahogy az várható volt, a növényt mindenképpen ki kell venni a cserépből, eltávolítva a nedves és nedves földet. Ezután természetes gombaölő szerrel permetezzük le, hogy ellensúlyozzuk vagy megszüntessük a gomba terjedését. A területet betekerjük egy szalvétával, és néhány órán át pihentetjük. Közvetlenül ezután a növényt átültetjük egy áteresztő talajjal és tőzeggel ellátott cserépbe, és egy hét múlva megöntözzük.