Menü Bezárás

Hogyan tegyük el télire a paprikát tartósítószer mentesen fermentálással?

Nincs is jobb egy friss paprikánál a reggeli vagy a vacsora mellé. Nagyanyáink még el tudják mesélni, hogy régen a paprikának is megvolt a szezonja, és mekkora kincs volt egy fóliasátorban termelt korai paprika. Napjainkban már a paprika is olyan termék melyet egész évben beszerezhetünk a szupermarketekben függetlenül attól, hogy hazánkabn a téli és a hűvösebb időszakokban nem termelhető szabadföldben.

A paprikából is finom savanyúságot lehet készíteni télire, akár úgy, hogy más zöldségekkel vegyítve (például vegyes rázott savanyúság) vagy akár önállóan eltéve. Nagyon népszerűek a chillipaprikából, cseresznyepaprikából készült savanyúságok.

A paprikának számos pozitív élettani hatása van::

Magas C-vitamin tartalom: A paprika kiváló C-vitamin forrás, ami erősíti az immunrendszert, segít a sebgyógyulásban, és védi a sejteket a káros szabadgyökök ellen.

Rosttartalom: A paprika rostokban gazdag, ami segíthet a megfelelő emésztésben és a bélrendszer egészségének fenntartásában.

Kálium: A paprika magas káliumtartalma elősegítheti a normális vérnyomás fenntartását és a szív egészségét.

A-vitamin: A paprika A-vitamint is tartalmaz, ami fontos a látás és a bőr egészségének szempontjából.

Kapszaicin tartalom: A csípős paprikákban található kapszaicin hőtermelést és anyagcserét fokoz, így segítve a fogyást.

Gyulladáscsökkentő hatás: Az antioxidánsok és gyulladáscsökkentő vegyületek a paprikában segíthetnek a krónikus gyulladások csökkentésében és az egészség fenntartásában.

Jóízűség: A paprika sok ételnek ad ízletes és színes összetevőt, ami segít a változatos étrend fenntartásában

Nézzük, hogy készíti vegyszermentesen paprikából a téli savanyúságot a Tanyán Boldogan csatorna! Figyelem tartosítószermentes módszer fermentálással!