Menü Bezárás

Ismerje meg: azokat a sztárokat, akik nem jachtokat és házakat vásárolnak a pénzükön, hanem inkább több ezer gyermeket mentenek meg!

Nem minden híresség költi a jogdíját a luxuscikkekre – jachtok, repülőgépek, gyémántok. Vannak, akik inkább másoknak segítenek, és jótékonysági tevékenységet végeznek.

Íme, 8 sztár, akik megértették, hogy nem csak maguknak kell anyagi jólétben élniük:

1. Gosha Kutsenko

Gosha Kutsenko „Step Together” alapítványon keresztül segíti az agybénulásban szenvedő gyermekeket. A színész ezt az alapítványt 2011-ben hozta létre. Azóta évente kétszer jótékonysági koncertet szervez, amelyre meghívja barátait is.

2. Natalia Vodianova

Ő egy ismert modell, aki megalapította a „Nyitott Szív” Alapítványt. Jótékonysági munkája nemcsak a keleti országokban, hanem Európában is ismert. Az alapítvány játszóterek építésével foglalkozik, jogi, pszichológiai, terápiás és társadalmi segítséget nyújt a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok számára.

Vodianova ezen felül jótékonysági rendezvényeket és sportrendezvényeket is  szervez, amelyen más hírességek is részt vesznek.

3. Konstantin Khabensky

A Konstantin Khabensky Alapítványa a rákos gyermekeket segíti. Az Alapítványa 2013-ban 130 gyermek életet mentett meg. A színész szerint semmi sem értékesebb, mint az emberi élet. Amikor látja az édesanyák boldogságtól sugárzó szemeit, ekkor melegség és boldogság önti el a szívét, ami erőt ad neki a munkájához.

4. Chulpan Khamatova

A színésznő 2006-ban alapította a Give Life Alapítványt, amelynek célja a hematológiai és onkológiai betegségekben szenvedő gyermekek támogatása.  Khamatova segíti a speciális klinikákat a szükséges orvosi felszerelések és gyógyszerek beszerzésében.

Ezen felül donorokat és önkénteseket is keres, akik pszichológiai és szociális segítséget nyújtanak a betegeknek, és megpróbálja felhívni a közvélemény figyelmét a rákos betegek közösségére.

5. Keanu Reeves

Keanu nagyon egyszerű életmódot folytat és támogatja a hajléktalanokat. Őszintén nem érti, miért van szükségük a gazdag embereknek saját repülőgépekre és Pazar villákra. Amikor gazdag és híres lett, nem vásárolt magának rögtön házat, hanem bérelt házban élt. Nincs saját autója: Keanu tömegközlekedéssel közlekedik.

Reeves alapított egy Rákellenes Alapítványt. Azért döntött így, mert saját nővére is leukémiás lett. Támogatja a különféle környezetvédelmi projekteket is és harcol az állatok jogaiért.

6. Leonardo DiCaprio

Miután rengeteg pénzt keresett, DiCaprio rájött, hogy nem a pénz teszi boldoggá az embert. 1998-ban egy jótékonysági alapítványt hozott létre, amely 15 millió dollárt adományozott 30 különböző szervezetnek.

7. Kate Middleton

Az újságírók többször azzal vádolták a Cambridge-i hercegnőt, hogy a királyi család tagjaitól eltérően viselkedik. De Kate nem veszi figyelembe ezeket a támadásokat. A luxus ruházati márkák helyett inkább a Zara, a H&M, a Hobbs márkákat részesíti előnyben. A férjével különféle kezdeményezésekben vesznek részt, és elég nagy összegeket adományoznak jótékonysági szervezeteknek.

8. Angelina Jolie

2001-ben, a „Lara Croft” kambodzsai forgatásán mutatott először érdeklődést a színésznő a jótékonyság iránt. Jolie látta, hogy vannak olyan emberek, akiknek segítségre van szükségük. Ezért számos jótékonysági alapot hozott létre, amelyek segítenek az afrikai gyermekeken. 2013-ban a színésznő humanitárius Oscar-díjat kapott szolgálatáért.

Ön ismer más jótékonykodókat a hírességek közül?