Menü Bezárás

Japánban van egy vasútállomás, ahol egyetlen diákért állt meg a vonat, amíg be nem fejezte az iskolát!


Már nem csak egyszer volt példa Japán más országok számára. Ma szeretnénk bemutatni nektek még egy okot amiért csodálhatjuk azt ami Japánban történik.

Kami-Shirataki-ban a vasútállomás megszüntetését tervezték, de mégis működött, egyetlen egy utas számára aki egy tanuló. Amíg a diák be nem fejezte az iskolát, minden nap innen indult be a városba.

Pár éve a Kami-Shirataki vasútállomáson felszálló utasok száma lényegesen lecsökkent ezért szüntette meg a vasút ezt az állomást.

Miután megtudták, hogy van egy diák aki mindennap ezen az állomáson száll fel a vonatra azért, hogy bejusson az iskolába módosították a határozatot. Még akkor is, ha Japán egy nagyon modern ország az emberekkel való törődés az első helyen áll, az utasok a legfontosabbak, a gyerekek jövője pedig első helyen áll.

Anno azt mondták, ez a vasútállomás addig fog működni amíg a fiatal lány befejezi az iskolát, utána ismét bezárják. Így is lett. A lány befejezte az iskolát, ezért az állomás is bezárt.

Ez a gesztus amit a japán hatóságok tettek a diáklányért felkeltette az egész világ figyelmét. Mások szerint véletlen egybeesés, hogy a vonat akkortól kezdve nem áll meg az állomáson, mikortól a lány befejezte az iskolát. Bárhogy is történt, öröm ilyen kedves történeteket olvasni.