Menü Bezárás

Kacsalábon forgó házat épített feleségének, amely különleges módon nyújt örök panorámát a benne lakóknak!

A Bosznia-i Srbac-ban élő férj olyan takaros kis házat épített feleségének, hogy azt a legtöbb szerelmes történetíró is megirigyelhetné, ugyanis a ház valóban mutatós, jól kihasználható, vörös cserepek díszítik és igazán tágas is. Ám ha ez még mindig nem volna elég, a ház legjobb tulajdonságáról még nem is beszéltünk, ugyanis a takaros kis otthon akár forogni is képes!

Kacsalábon forgó házat épített feleségének, amely különleges módon nyújt örök panorámát a benne lakóknak!

A ház alkotója, Vojin Kusic úgy tervezte közös szerelmi fészküket, hogy annak alapja egy tengelyen nyugszik, így bármikor bármilyen irányban elforgatható. S mindennek milyen szándék állhat a hátterében? A szerető férj azt szerette volna, ha kedvesének örök kilátása lenne a közös kis farmjukra.

A ház egy 7 méteres tengelyre épült, amely segítségével időről-időre új kilátás tárulhat a benne lakók elé. Egy teljes fordulást akár 22 másodperc alatt is képes megtenni a különleges építmény, de a férj úgy tervezte, hogy a birtok főbb látványosságaira 24 óra alatt nyújtson kitekintést a ház.

Az ötlet onnan indult, hogy a feleség, Ljubica, mindig is arról álmodozott, hogy egyszerre láthatja a napot, a farm mellett csörgedező patakot, az állatokat és a földeket dolgozó embereket, s mivel a pár már felnevelt 3 gyereket a férj úgy érezte most jött el annak az ideje, hogy megvalósíthassa felesége rég dédelgetett álmait.

„Mivel már én is az időskorba léptem s a gyerekek kiröppentek a családi fészekből, átvéve a családi vállalkozás főbb feladatait, végre több időm jutott magamra és a feleségemre, innen jött az ötlet, hogy végre megvalósíthatnám álmai otthonát” – árulta el Vojin, akinek a mesterművét az alábbi videón nézheted meg.