Menü Bezárás

Kevesen tudják, miért ajánlott kávét inni, amikor kint hideg van!

Ha imádod a kávét, akkor eggyel több ok arra, hogy a hideg évszakban is rendszeresen fogyaszd, hiszen nem csak finom, hanem az immunrendszert is erősíti.

A hideg időszakban egyre inkább gyakoribbá válnak a léguti megbetegedések, éppen ezért ajánlott fokozottan odafigyelni az immunrendszer védelmére. Az emberi test veleszületett tulajdonsága, hogy ösztönösen küzd a kórokozók, vírusok és baktériumok támadása ellen.

Azonban ez a természetes védekező mechanizmus erősíthető az antioxidánsok segítségével. A kávé igen sok antioxidánst tartalmaz, ha egészséges szeretnél maradni a téli időszakban is, fogyaszd rendszeresen.

Számos tanulmány alapján kimutatták már, hogy a kávé nagyon sok, a szervezet számára hasznos antioxidánst tartalmaz. A hideg évszakban nagyon fontos odafigyelni a kiegyensúlyozott és rendszeres táplálkozásra az immunrendszer védelmében.

A mértékletes kávéfogyasztás segítségével csökkenthetjük a légúti megbetegedések kialakulásának esélyét, és védelmet nyújthatunk a káros szabadgyökök ellen.

A kávéban jelen lévő antioxidánsok bizonyos gyümölcsökben, mint például az áfonyában, szőlőben, szederben, ribizliben is megtalálható. A hideg időszakban azért nagyobb a megbetegedés esélye, mert ilyenkor az emberek sokkal kevesebb időt töltenek a szabadban, csökken a fizikai aktivitás és megnövekszik az egészségtelen ételek fogyasztása.

A rendszeres kávéfogyasztás segít abban, hogy kipihentebbnek érezhessük magunkat, optimistábban és motiváltabban tekintsünk a megoldandó feladatokra. Figyeljünk arra is, hogy egy csésze kávé mellé igyunk meg 1-2 csésze tiszta vizet, ugyanis a kávé vízhajtó tulajdonsága miatt dehidratálja a szervezetet.

A mértékletes kávéfogyasztás pozitív tulajdonságai:

  • csökkenti a szívinfarktus, stroke és a májbetegség kialakulásának kockázatát;
  • B12-vitamint és magnéziumot tartalmaz, éppen ezért hasznos a testi és lelki egyensúly fenntartásához;
  • energizáló, segít megelőzni az izomfáradtságot;
  • javítja a rövidtávú memóriát;
  • megszabadít a fáradtságtól;