Menü Bezárás

Kiborult a gyerekeivel otthon maradt anyuka: “NEM vagyunk jól.”

Annak idején sok nő maradt otthon a gyerekével, mert akkoriban így mentek a dolgok. Akkor még azt várták el tőlünk, hogy otthon maradjunk, és gondoskodjunk a gyerekekről. Manapság, és ez nagyon jó dolog, sok nő folytatja a munkát, és építi tovább a karrierjét, keményen dolgoznak az anyaság és a munka összeegyeztetése érdekében. Azonban még mindig vannak olyan nők, akik úgy döntenek, hogy otthon maradnak a gyerek mellett, őket pedig néha lenézik, mert úgy gondolják, könnyű dolguk van. Ez azonban egyáltalán nem így van.

Egy anyuka, Bridgette Anne, úgy döntött, megosztja a Facebookon az otthon maradó anyák életének valódi nehézségeit, és a posztja rendkívül gyorsan elterjedt. Több mint 70 ezer ember osztotta meg Bridgette üzenetét, és az még az NBC Today című műsorában is megjelent.

Mindenki azt hiszi, hogy otthon maradni és teljes állású anyának lenni könnyű dolog. Hogy szerencsések vagyunk, amiért nem kell dolgozunk, hogy lusták vagyunk, hogy ez nem „igazi” munka, tehát nincs is miért panaszkodnunk.

De az igazság az, hogy ez rettenetesen nyomasztó és magányos feladat.

Semmit sem tudsz egyedül csinálni, nem tudsz nyugodtan elmenni a fürdőszobába, meginni egy csésze kávét, olvasni, a fenébe is, még a s**rt sem tudod levakarni a nadrágodról napjában háromszor, anélkül, hogy ne sírna és üvöltene valaki melletted.

Csak akkor tarthatsz egy kis szünetet, ha a gyerekek alszanak, de még ezt az időt is arra használod fel, hogy takaríts.

Gyötrődsz, hogy módot találj rá, hogy szó szerint a nap 12 órájában szórakoztass valakit.

Ugyanazokat a könnyekkel és izzadsággal átitatott ruhákat viseled napokig, mert semmi értelme még több ruhát tönkretenni.

Elfelejted, mit jelent, vagy milyen érzés külön álló egyénnek lenni, mert most a teljes létezésed a gyerek körül forog.

Elnézed a dolgozó anyákat, és irigyled őket, mert arra vágysz, bárcsak ürügyet találhatnál rá, hogy megszakítás nélkül lefolytass egy felnőtt beszélgetést valakivel.

Bezárkózol a fürdőszobába, és beleordítasz a törülközőbe, mert szükséged van egy lélegzetvételnyi időre, de közben a gyerek ott dörömböl az ajtón.

Igen, a legtöbbünknek még az a luxus sem adatik meg, hogy nyugodtan kisírhassuk magunkat, és ha kiborulunk, az emberek nem értenek meg: „Mégis mi okod a panaszra, hiszen egész nap otthon ülhetsz?”

Én is azok közé tartoztam, akik elítélték az otthon maradó anyákat. De most már megértem őket. Azok az emberek, akik azt ígérték, segíteni fognak, most nincsenek sehol, mind eltűntek, és te ott maradsz egyedül a kudarc nyomasztó érzésével.

Az otthonom nem tiszta, én sem vagyok tiszta, nem mostam el a koszos edényeket, már ma is üvöltöttem meg sírtam, és közben átkozott bűntudatom volt, hogy a gyerekem tanúja mindennek.

Egyedül vagyok és magányos vagyok.

Ha vannak barátaid, akik otthon maradtak a gyerekeikkel, figyelj oda rájuk: NEM vagyunk jól.

Miután Bridgette posztja elterjedt, rengeteg támogatást kapott az emberektől világszerte. Újabb üzenetben köszönte meg a kapott támogatást:

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek; szó szerint több száz üzenetet kaptam, amelyben az emberek azt írták, hogy az üzenetem megérintette őket, soha nem is gondoltam volna, hogy ilyen hatással lehetek emberekre.

Szeretném, ha tudnátok, hogy ezek az üzenetek REMÉNYT és erőt adtak nekem.

Az emberek világszerte látták az üzenetemet, és megértették azt, és nagyon hálás vagyok ezért, mert most már tudom, hogy NEM VAGYOK EGYEDÜL.

Kedvességet és együttérzést kaptam tőletek, és ez kimondhatatlanul sokat segített nekem. Azoknak pedig, akiknek valami negatív mondanivalójuk volt… szintén köszönöm. Ti is megosztottátok az üzenetemet. Részben ti vagytok az oka annak, hogy azok az embereknek, akiknek SZÜKSÉGÜK volt erre az üzenetre, megláthatták azt, és minden gyűlölködő válaszra tíz kedves és jó akaratú üzenet jutott, ami elfeledtette azt. Terjeszd a szeretetet. Terjeszd a kedvességet. Teljes szívemből hálás vagyok mindannyiótoknak.

Otthon lévő anyának lenni nem könnyű, és itt az ideje, hogy az emberek végre ráébredjenek erre.